19 / 05 / 2024

Şendere projesi için 5 milyon TL ödenek!

Şendere projesi için 5 milyon TL ödenek!

Ak Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, uzun zamandır DSİ-Kalkınma Bakanlığı ve İl Özel İdaresi arasında görüşmeleri devam eden sorunun çözülmesi için bir dizi görüşme yaptı.




Ak Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, uzun zamandır DSİ-Kalkınma Bakanlığı ve İl Özel İdaresi arasında görüşmeleri devam eden sorunun çözülmesi için bir dizi görüşme yaptı. Orman ve Su İşleri Müsteşarı Lütfi Akça ile Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Cüneyt Düzyol ile sorunun çözülmesi için görüşen ve karşılıklı istişare yapılmasını sağlayan Bağcı, konuyu Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a taşıdı. Uğurludağ ve merkeze bağlı 53 köye içme suyu temin edecek Şendere İçme Suyu Projesi’nin Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın Maliye Bakanlığı’na önerisi ile yedek ödenekten kaynak transferi ile çözüme kavuştuğu açıklandı. 


Kalkınma Bakanlığı’nın uygun görüşü ile Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’ne giden yazı, Bağcı’nın Genel Müdür İ. İlhan Hatipoğlu ve Maliye Müsteşarı Naci Ağbal ile görüşmeleri ile hızlandırıldı ve 5 milyon TL’lik ödenek 27 Kasım 2014 tarih 320 sayı ile Maliye Bakanı Şimşek’in onayı ile Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’nce İl Özel İdare’ye aktarıldı. 


İhale dosyası hazır olan projenin önümüzdeki günlerde yapım için ilana çıkılacağını ve ilk etapta içme suyu arıtma tesisi ile bazı köylerin içme suyu hatlarının yapımı sağlanacağını ifade eden Bağcı, hayırlı olmasını diledi. 



Çorum Haber


Geri Dön