28 / 04 / 2024

Şener Mermer ihracat hedefini ikiye katlıyor!

Şener Mermer ihracat hedefini ikiye katlıyor!

Şener Mermer Sanayii, ihracatta hedef büyüttü. 3 milyon liralık yatırımla kapasite artırımına giden firma, Libya, Irak, Venezüella, Dubai gibi ülkelerinin yanı sıra birçok Arap ülkesine yaptığı ihracatı 2 katına çıkarmayı hedefliyor...



Şener Mermer Sanayii, 3 milyon liralık yatırımla kapasiteyi artırdıktan sonra çeşitli ülkelere yaptığı ihracat ikiye katlamayı amaçlıyor. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Şener, "Firmamız, büyük projelere imza atmayı ve yaptıklarını kaliteye dönüştürmeyi kendisine ilke edinmiştir" dedi. 



GRANİT ve mermer sanayinde faaliyet gösteren Şener Mermer Sanayii, ihracatta hedef büyüttü. 3 milyon liralık yatırımla kapasite artırımına giden firma, Libya, Irak, Venezüella, Dubai gibi ülkelerinin yanı sıra birçok Arap ülkesine yaptığı ihracatı 2 katına çıkarmayı hedefliyor. 


Kurucu Yusuf Ali Şener'in yönetimi ile 2002 yılında İstanbul'da inşaat ve gıda sektöründe faaliyetlerini sürdüren firma, 2007 yılında yönetim kurulu başkanlığını Metin Şener'e devretti. 


Firma, daha sonra koşulların değişmesi ile sektör değiştirerek, granit ve mermer sektörü alanında faaliyetlerine devam etti. Çin ve Hindistan'dan granit ithalatıyla sektörde yer edinen firma, yoğun talebi karşılayabilmek amacıyla 2009 yılında Bandırma'daki tesisi şirket bünyesine kattı. İstanbul'da bulunan satış deposuyla İstanbul piyasasına giren firma, Bandırmadaki fabrikayla hem yurtiçi hem de yurtdışı taleplerini karşılıyor. 


İSTANBUL'A DA GİRDİ 


Şener Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Metin Şener, "Firmamız, kurulduğu günden bugüne büyük projelere imza atmayı ve yaptıklarını kaliteye dönüştürmeyi kendisine ilke edinmiştir. Buna ulaşmak için değişen müşteri taleplerini doğru tespit etmek, uygun fiyat vermek, ürünü hatasız ve tam zamanında göndermek mutlak şart" diye konuştu. 

Günümüzün modern yapılarının özellikle dış cephe kaplamalarında ve yer döşemelerinde müşteri projeleri doğrultusunda granite şekil veren Şener mermer, sektörün öncüsü konumunda" dedi. 



Hürriyet Bandırma 





Geri Dön