02 / 05 / 2024

Şener Tokcan kimdir?

Şener Tokcan kimdir?

Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan kimdir? Şener Tokcan, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Şener Tokcan ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Şener Tokcan...



Şener Tokcan kimdir?

Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, özgeçmişini şu şekilde anlatıyor:


"1949'da ilçemize bağlı Mesudiye köyünde doğdum. Babam, Yaka nüfusuna kayıtlı, Köy Enstitüsü mezunu bir öğretmendi.


İlkokulu Datça'da, ortaokulu Milas'ta bitirdim. Lisenin ilk yılını Muğla'da, son iki yılını ise  İzmir  Karşıyaka'da okudum. 1966'da girdiğim İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden 1970'te mezun oldum.


1972'de askerlik görevimi yerine getirdikten sonra aynı yıl Çalışma Bakanlığı'nda göreve başladım. Kısa süreli bu görevden sonra TRT'nin açmış olduğu sınavı kazanarak muhabir kadrosuyla Ankara'da Haber Merkezi'n e atandım. 1975'te yine sınavla girdiğim TRT Teftiş Kurulu'nda müfettiş yardımcısı olarak kariyerime devam ettim. Müfettiş yardımcısı, müfettiş ve başmüfettiş olarak çalıştığım 22 yıllık süreçte TRT'nin ve kurum personelinin hak ve çıkarlarının korunması için özel çaba sarf ettim. Bazıları kamuoyuna da mal olmuş birçok önemli soruşturma dosyasının hazırlanmasında görev aldım. Bu dönemde İngilizcemi ilerletmek amacıyla altı aylığına İngiltere’ye gönderildim.


Temmuz 1997'de TRT’nin Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandım. Bu dönemde TRT'nin özerkliğinin ve dolayısıyla tarafsızlığının sağlanabilmesi için gayret gösterdim. Başarının ancak nitelikli personel ile sağlanabileceğinden hareket ederek eğitim konusuna özel önem verdim. Bu bağlamda BBC ile işbirliği yaparak ekran ve mikrofon kalitesinin yükseltilmesi yönünde önemli eğitim çalışmalarımız oldu. Yurtdışında birçok radyo ve televizyon kuruluşunda temas ve incelemelerde bulundum, uluslararası toplantılara katıldım. Özellikle Avrupa Yayın Birliği'ne üye ülkelerin radyo ve televizyon kuruluşları ile bu kuruluşların mevzuatlarına ilişkin araştırmalar yaptım. Atatürk sevgisinin yurt genelinde daha da kökleşmesi için, başta Cumhuriyet Treni olmak üzere birçok projeyi hayata geçirdim.


TRT Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu'nun kurum çıkarlarına ters düştüğüne inandığım uygulamalarına karşı çıkmam nedeniyle Mayıs 2001'de bu görevimden alınarak Araştırma Planlama Koordinasyon Dairesi’ne atandım ve üç ay sonra da kendi isteğimle emekli oldum. Radyo ve televizyon alanındaki inceleme ve araştırmalarıma emekliliğim sonrasında da devam ettim.


2002 seçimlerinde Muğla’dan milletvekili adaylığı başvurusu yaparak aktif siyasi hayatıma başlamış oldum. 2005 yılında TBMM’deki RTÜK üyelikleri oylamasında Genel Merkez’ce CHP kontenjanından aday gösterildim. 2005 Ağustos’unda gerçekleştirilen il kongresinde, ilçemizin aday göstermesiyle Muğla İl Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçildim. Bir süre sonra Yönetim Kurulu tarafından İl Sekreterliği görevine getirildim. 2007 genel seçimleri öncesi İl Başkanımızın istifa etmesiyle CHP İl Başkanlığı görevini üstlendim. Ne var ki kısa bir süre sonra İl Yönetim Kurulu toplantısına giderken geçirdiğim trafik kazası yüzünden  bu görevime devam edemedim.


29 Mart 2009’da yapılacak yerel seçimlerde, Datçalıların da genel eğilimi doğrultusunda, Belediye Başkan aday adaylığına başvurdum. CHP Genel Merkezi’nce yapılan değerlendirme sonucunda 4 Şubat 2009’de adaylığım kesinleşti.


Emekliliğim sonrasında İskele Mahallesi’nde annem ve kardeşlerimle müştereken sahip olduğumuz arsa üzerine bir otel inşa ettik. 2006’dan bu yana ailem adına bu oteli işletiyorum. Evli ve bir çocuk babasıyım. İngilizce biliyorum.


Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi mezunu eşim Filiz Tokcan, TRT  Ankara  Radyosu’nun prodüktör kadrosundan Mart 2002’de emekli oldu. Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitiren oğlum Burak Tokcan ise aynı üniversitenin Yayın Birimi’nde çalışıyor."






Geri Dön