05 / 05 / 2024

Serdar İnan : 600 milyonluk yatrım yolda!

Serdar İnan : 600 milyonluk yatrım yolda!

İnanlar İnşaat bu yıl içinde 4'ü Halkalı-Güneşli aksında, 1 'i Kartal'da bir diğeri de Sarıyer'de olmak üzere 6 projeye birden imza atacak. Sarıyer'deki proje 200 villadan oluşacak!



Bugüne kadar birçok projeye imza atan ve halen inşaatı devam eden 7 projesi bulunan İnanlar İnşaat 2014 yılında da hız kesmiyor. Şirket yıl içinde satışa 6 proje çıkarmayı planlıyor. 


Bunun için hazırlıkları tamamladıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Serdar inan, "Projelerimizde 600 milyon liralık bir yatırım öngörüyoruz. Bazı projelerimiz kat karşılığı olacak dedi. Serdar İnan şirketin bu yılın nisan ayında tüm zamanların satış rekorunu kırdığını da söyledi.

 

Teslim süreleri yaklaştı


Şirketin şu an inşaatı devam eden 7  projesi bulunuyor.Bu projelerden Teras Doğa ve Teras Tema'nın tamamı, Teras Miks'te 2 blok olmak üzere 3 projede anahtarlar konut alıcılarına teslim edilecek.Diğer 4 projede ise inşaatlar tüm hızıyla devam ediyor.Teslim edilen projelerde satış oranının yüzde 80'e ulaştığını aktaran Serdar İnan , inşaatı devam eden projelerde ise satış oranının yüzde 20 ile 40 arasında değiştiğini aktardı.


Halkalı'ya 1700 konut 


Kanal İstanbul nedeniyle Halkalı ve Güneşli aksının öne çıkacağını belirten Serdar İnan bu nedenle bu aksta 4 proje birden geliştirdiklerini söyledi. 

Geliştirilen projelerin bir kısmında kat karşılığı anlaşma yapan şirket , projelerden bir tanesi 1000 , bir tanesi 250 , bir tanesi 150 ve bir tanesi de 300 konutlu olarak planlandı.Sarıyer'de de bu yıl içinde 200 villalık bir proje daha inşa edilecek.Satışa yılsonuna doğru çıkacaklarını ifade eden Serdar İnan metrekare fiyatının da 7.500 liradan başlayacağını belirtti.


Orta gelirliyi evlendirecek 


Şirketin bir diğer gayrimenkul projesi Kartal'da yükselecek. 

Burada yapılacak konutlar B ve B Plus gelir grubuna hitap edecek.Toplam 400 konuttan oluşacak sitede ihtiyaca uygun ticari birimlere de yer verilecek. 

Kartal ve Halkalı'daki projelerde ortalama metrekare fiyatı ise yaklaşık 4 bin 500 lira olacak.


Teslim sıkıntısı yaşanabilir


Sektörde inşaat yapan firmaların birçoğunun maliyet hesabını yapmasını bilmediğine vurgu yapan Serdar İnan ''Türkiye'de gayrimenkul geliştiren firmalar reklam , gelecek değer hesabı merkezi gelir gider hesabı gibi birçok maliyeti göz önüne bulundurmadan fiyatlama yapıyor.

Bu da gelecekte sektörde finansman sorunu yaşayan birçok şirkete ve doğal olarak konutların teslim edilmemesine işaret ediyor'' bilgisini verdi.

  

İstanbul'un mimari kimliği yok


Türkiye'nin tanıtıma ve mimari kimliğe ihtiyacı olduğunu belirten İnan, "Tanıtım için herkese görev düşüyor. Biz elimizdeki değerleri yeterince tanıtamıyoruz. Tanıtımla birlikte mimari kimlik öne çıkıyor. 


Kalitede daha iyiyiz


Binaların ve şehirlerin birbiriyle uyumlu olması gerekiyor. 

Londra'da satılan bir evin fiyatı ile İstanbul'da satılan bir evin fiyatı arasında uçurum olmasının önemli nedenlerinden biri de mimari kimliğimizin olmaması. 

Yoksa biz gerek inşaat kalitesiyle gerekse proje mimarisi ve fonksiyonelliği ile birçok Avrupa projesinden daha iyi projeler inşa ediyoruz" şeklinde konuştu. 


Bugün 


Geri Dön