29 / 04 / 2024

Afşin'de afetzedeler için yapılan 3 bin 600 konut Kasım ayında teslim edilecek!

Afşin'de afetzedeler için yapılan 3 bin 600 konut Kasım ayında teslim edilecek!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden etkilenen Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde afetzedeler için inşa edilen 3 bin 600 konut Kasım ayında teslim edilecek.



Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat tarihindeki depremlerinden etkilenen Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde afetzedeler için yapılan kalıcı konutlarda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) koordinesinde yürütülen çalışmalarla ilçede inşası tamamlanmış olan toplamda 3 bin 600 konut bu yılın Kasım ayında hak sahiplerine teslim edilecek.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, gazetecilere, depremzedeler için hayata geçirilen kalıcı konutlarla beraber depremden önce başlamış oldukları kentsel dönüşüm alanı çalışmalarının aynı anda ilerlediğini dile getirdi.

Yaptığı açıklamada Kahramanmaraş Afşin'de afet konutlarının imarlı alana inşa edildiğini, belediyeye ait imarlı arazileri Toplu Konut İdaresi Başkanlığına devrettiklerini dile getiren Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, bir an önce depremzedelerin kalıcı konutlara yerleşmesini istediklerini belirtti.

Afşin de afetzedeler için yapılan 3 bin 600 konut Kasım ayında teslim edilecek!

Açıklamasında asrın felaketi olarak nitelendirilen depremden önce başladıkları kentsel dönüşüm alanı çalışmasının deprem sonrası kendilerine önemli bir avantaj kazandırdığına değinen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, şöyle konuştu: "Yeni yerleşim alanlarımız tamamen hava kirliliğine rastlanmayan, termik santralin zararlı etkilerinden uzak, geniş yollarla, bulvarlarla çevrili her türlü sosyal donatı alanlarının bol bol bırakıldığı, yeşil alanların bol bol bırakıldığı, kamu ihtiyaçlarını karşılayacak olan alanların bırakıldığı bir alan olacak. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konutları ile beraber söz konusu bu alan Afşin'in alternatif yerleşim alanı olacak. Bu alanda biz 2015 yılında başlamış olduğumuz imar çalışmalarını 2021
'de tamamladık, imar parselleri oluştu. Böylece de yaşanan deprem sonrası aslında biz çok tedirgin olmadık, koşturmadık, yeni kent aramadık çünkü hazırdı. Yaklaşık olarak iki ay önce de özel imar inşaat faaliyetlerine başlamıştık. Ruhsatları da vermeye başladık. Önümüzdeki günlerde çok katlı binaların beraber temelini atacağız."

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konutlarının tamamlanmasıyla ilçede barınma sorununu bitireceklerini dile getiren Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, konutların inşasının hız kesmeden devam ettiğini de kaydetti.

Söz konusu çalışmalarla ilgili gelinen son noktaya da değinen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yetkililerinin kendilerine aktardığı bilgilere göre Kasım'dan itibaren inşallah konut teslimleri başlayacak. Söz konusu bu bölgede 3 bin 600 civarında konut inşa ediliyor. Rezerv alanlar Toplu Konut İdaresi Başkanlığına ayrıldı. Yeni konutların devreye girmesiyle beraber Afşin'de Kasım, Aralık itibarıyla barınma sorununun önemli ölçüde çözüleceğini düşünüyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor." dedi.

Esnafa son dakika müjdesi! KOBİ’lerin kredi garanti limiti resmen artırıldı!

Kıyıda köşede 2 bin TL'si olana TOKİ'den yeni ev müjdesi! Başvurular yarın resmen başlıyor! Kaçırmayın!

Merkez Bankası 29,82 TL, ünlü ekonomist 42 TL dedi! Dolar kaç lira olacak? Elinde doları olanlar aman dikkat! 


Geri Dön