28 / 04 / 2024

Serdar İnan gözaltına alındı!

Serdar İnan gözaltına alındı!

Ünlü iş adamı Serdar İnan, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Taksim'deki demokrasi nöbetlerinde vatandaşlara yemek dağıtan İnan'ın ifadesine başvurulacağı açıklandı.



Ünlü iş adamı Serdar İnan, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Taksim'deki demokrasi nöbetlerinde vatandaşlara yemek dağıtan İnan'ın ifadesine başvurulacağı açıklandı.


15 Temmuz darbe girişiminin ardından Taksim’de demokrasi nöbetlerinde Vatandaşlara yemek dağıtan İnanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan’ın FETÖ/PDY finans yapılanması soruşturması kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi. Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen ünlü iş adamının sorgusu sürüyor.


Önceki gün düzenlenen operasyonda Akfa Holding'in sahibi Fatih Aktaş, Yeni Mağazacılık AŞ sahibi Turgut Aydın, Fi Yapı'nın sahibi Fikret İnan'ın da aralarında olduğu çok sayıda önemli isim gözaltına alınmıştı.


Öte yandan FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan ünlü iş adamı Serdar İnan'ın ailesi tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından AKFA Holding ve bünyesindeki şirketlere soruşturma başlatılmıştır. Bu soruşturma kapsamında Sayın Serdar İnan’ın ifadesi talep edilmiştir" denildi. 


Milliyet




Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


‘FETÖ’nün mali yapılanması’ operasyonunda üçüncü dalgada 10’dan fazla adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonlar kapsamında; TİM Başkanvekili ünlü iş adamı Mustafa Çıkrıkçıoğlu da gözaltına alınırken, inşaat devi patronu Serdar İnan’ın da ifade vereceği öğrenildi


İstanbul’da ‘Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün mali yapılanmasına yönelik başta Üsküdar, Bakırköy, Ataşehir ve Pendik ilçeleri olmak üzere 10’dan fazla adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan isimlerden biri de ünlü iş adamı Mustafa Çıkrıkçıoğlu. Mustafa Çıkrıkçıoğlu, aynı zamanda Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili. Çelik İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak da görev yapan Çıkrıkçıoğlu’nun sahibi olduğu şirket, sektörün önde gelen firmalarından biri. Metalsac AŞ. 40 yılı aşkın bir süreden beri faaliyet gösteriyor.


Evlerde arama


Aralarında kadınların da olduğu şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Burada sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Operasyon kapsamında bazı şüphelilerin gözaltına alındığı, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama çalışmaları yapıldığı bildirildi.


İnşaat devinin sahibi de ifade verecek isimler arasında

Operasyon kapsamında İnanlar İnşaat’ın sahibi Serdar İnan’ın ifade için emniyette olduğu öğrenildi. Aileden yapılan açıklamada “Kamuoyu tarafından da bilindiği üzere İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından AKFA Holding ve bünyesindeki şirketlere soruşturma başlatılmıştır. Bu soruşturma kapsamında Sayın Serdar İnan’ın ifadesi talep edilmiştir. Gelişmelerle ilgili ayrıca bilgi paylaşmaya devam edilecektir” denildi.


Terrace markalı projelerin sahibi


Soruşturma kapsamında ifade verecek bir başka isim olan Serdar İnan, Taksim’deki demokrasi nöbetinde vatandaşlara yemek dağıtmıştı. İnan’ın sahip olduğu İnanlar İnşaat, yaklaşık 50 yılda İstanbul’da 220’nin üzerinde proje yaptı. Şirket, son dönemde gayrimenkul sektörünün markalaşmaya yönelmesiyle ‘Terrace’ markası altında projeler geliştiriyordu. Şirket geçen yıl 700 milyon TL’lik satış geliri elde ettiğini de beyan etmişti.


Vatan


Haber, Habertürk'te şu şekilde yer aldı


İnanlar inşaat'ın sahibi Serdar inan da gözaltına alındı, inan, Kanal İstanbul projesine 30 milyar dolar teklif etmiş, "500 milyon dolarla Beşiktaş'a talibim" demiş ancak başkanlık için aday olmamıştı. 

İnan ailesinden yapılan açıklamada, AKFA Holding ve bünyesindeki şirketlere yönelik soruşturma kapsamında inan'ın ifadesinin talep edildiği belirtildi. Salı günkü operasyonda AKFA Holding'in sahibi Fatih Aktaş, AlOl'in sahibi Turgut Aydın, ihlas CEO'su Cahit Paksoy, Fi Yapı'nın sahibi Fikret inan'ın da aralarında olduğu pek çok işadamı gözaltına alınmıştı, internet sitesine göre inan İstanbul Ticaret Odası ve istanbul Mimarlar Odası üyesi. 

İnan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Taksim'de demokrasi nöbetlerinde vatandaşlara yemek dağıtmıştı. 


Habertürk


Geri Dön