02 / 05 / 2024

Serdar İnan: Japonya depremi nitelikli konut satışını etkiler!

Serdar İnan: Japonya depremi nitelikli konut satışını etkiler!

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, yıllarca depreme dayanıklı yapı sistemleri konusundaki performansıyla dikkat çeken Japonya'nın dahi felaketler karşısında bir şey yapamadığını ifade etti



Japonya 'nın yaşadığı deprem ve hemen peşinden gelen nükleer felaket üzerine bir açıklama yapan İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, yıllarca depreme dayanıklı yapı sistemleri konusundaki performansıyla dikkat çeken ülkenin dahi felaketler karşısında bir şey yapamadığını vurguladı.
Ülkedeki nükleer tehditine dikkat çeken İnan, konuyu Türkiye açısından değerlendirerek,   “Nükleer santral yapılmalı ama nerede ve hangi teknoloji ile olacağının kararının iyi verilmesi gerek. Nükleer enerji kullanılmadığı takdirde dışa bağımlı bir ekonomimiz olacak. Nükleer santrali kullanırsak tehlike kapımızda. Yapmadığımız takdirde ülke sınırlarının hemen ötesinde yapılmış veya yapılacak olan santraller ne kadar güvenli olacaktır Burada aklımızı kullanmalıyız. Ülkemizin enerjisini dışa bağımlılıktan kurtarmalıyız, yoksa çok daha başka tehlikeler ile karşı karşıya kalırız ” diye konuştu.

Güney Marmara'da psikolojik sınav
Öte yandan deprem İstanbul açısından yorumlayan İnan, suya yakın konumlandırılmış evlerin sıkıntı yaşayacağını kaydederek,   'Marmara'nın güney açık alanlarında satış zorlukları oluşabilir. Ancak bunların hepsi psikolojik olarak kabul edilmelidir ” dedi.
Marmara depremi gibi doğal afetlerin hiçbir zaman okyanustaki gibi tsunami etkisi yapacak güçte ve hacimde olamayacağına da değinen İnan, öte yandan depremin konut sektörüne yönelik olumlu etkilerine de dikkat çekti. İnan,   “Deprem diğer tüm konut inşaatlarını olumlu etkiler. Bu manada yeni ve sağlam konuta talep gene psikolojik olarak artacaktır. şžehrin içinde kalmış, bozuk zeminde inşa edilmiş, eski ve zayıf sitelerden insanlar çıkmak için yol arayacaklardır ” diye konuştu.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön