05 / 05 / 2024

Sergei Komlev: Doğalgaz fiyatları mantıklı ucuzlar!

Sergei Komlev: Doğalgaz fiyatları mantıklı ucuzlar!

GAZPROM Kontrat Yapılandırması ve Fiyatlandırma Direktörü Sergei Komlev, ‘ Türk Akımı ’ olarak nitelendirilen yeni boru hattı projesindeki ortaklığın Türkiye’ye daha ucuz doğalgaz sağlayacağını belirtti.



GAZPROM Kontrat Yapılandırması ve Fiyatlandırma Direktörü Sergei Komlev, ‘Türk Akımı’ olarak nitelendirilen yeni boru hattı projesindeki ortaklığın Türkiye’ye daha ucuz doğalgaz sağlayacağını, ancak Türkiye’nin de mantıklı bir indirim talep etmesi gerektiğini söyledi. Rusya’dan Türkiye’ye gelecek yeni doğalgaz boru hattının maliyetinin sorulması üzerine Komlev, söyle konuştu:

 

Daha az maliyetli

 

“İptal edilen Güney Akım çok daha maliyetliydi. Güney Akım’ın yüz binlerce kilometresi karadan geçiyordu. Bu, ‘Türk Akımı’ndan çok daha fazla maliyet demek. Çünkü yeni hat, denizden geçecek. Offshore, onshore’a göre daha az maliyetlidir. Yeni hattın sadece küçük bir kısmı onshore, Trakya’dan geçecek kısmı. Güney Akım için Karadeniz’de çalışmalar yapmıştık. Sadece yeni boru hattının Türkiye’ye girişi üzerine çalışılacak.” 

 


Vatan


Geri Dön