24 / 11 / 2024

Sergen Metal, Gebze'de depo açacak!

Sergen Metal, Gebze'de depo açacak!

Demir-çelik alanında faaliyet gösteren Sergen Metal, Gebze'de ilave bir depo inşaatına başlamaya hazırlanıyor. Sergen Metal Satış Müdürü Songül Yılmaz bu deponun Dilovası Organize Sanayi Sitesi içinde yer alacağını bildirdi...





Demir-çelik alanında faaliyet gösteren Sergen Metal, Gebze'de ilave bir depo inşaatına başlamaya hazırlanıyor. Bu deponun Dilovası Organize Sanayi Sitesi içinde yer alacağını bildiren Sergen Metal Satış Müdürü Songül Yılmaz, 2013 yılında başlayacak olan depo inşaatının 2014'te bitmesinin planlandığını kaydetti. Arsa ile birlikte ilk etapta 1.7 milyon dolarlık bir yatırım bedeli tutacağını söyleyen Yılmaz, sonraki süreçte depolama için kullanacakları ikinci ve daha büyük depo inşaatına da başlamayı düşündüklerini söyledi. İnşaatına başlayacakları depoda beton altı ve trapez sac imalatı yapmayı planladıklarını dile getiren Yılmaz, "Trapez sacı zaten 10 yıldır üretiyoruz. Mevcut üretimde olan trapez ve profil imalatına ilave olarak beton altı sac üretimine burada başlayacağız.
Bu hattın özelliği, 5 milimetreye kadar saca verebilecek olmasıdır" diye konuştu.
Sergen Metal'in 1978'den beri demir-çelik ticareti yaptığım aktaran Yılmaz, şöyle devam etti: "İnşaat demiri ile başlayan, sacla devam eden faaliyetlerimizde, 1985'den sonra dış ticaret ağırlık kazandı. 2000 yılından beri servis merkezi ve 8 roll form hattı ile üretim yapmaktayız. Açık profil imalatı haricinde yine roll formla, oluklu sac ve trapez sac imal ediyoruz. Ayrıca firmamız 1993'ten beri Avusturya VA Intertrading AG firmasının Türkiye temsilciliğini yürütüyor." Firma ihracatının mümessillik faaliyederi içinde canlı geçtiğini anlatan Yılmaz, bu yıl ağırlıklı olarak Amerika'ya inşaat demiri sattıklarını ve Türkiye'ye de pik demiri ithal ettiklerini ifade etti.
"Kapasite fazlasından dolayı ihracat yapılmalı" Firmalara alan açılması için üreticinin malını rahat satabilmesi gerektiğini savunan Songül Yılmaz, "Kapasite fazlası olduğundan sektörün ihracat yapması gerekiyor. İhracat ise yalan ülkelere navlun avantajıyla mümkün. Navlun avantajımız Irak, Suriye, İran, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da var.
Buralarda hükümetimizin iyi ilişkiler kurması lazım" yorumunda bulundu. Türkiye'de çok hızlı bir değişim yaşandığına dikkat çeken Yılmaz, "Beş yıl önce ihtiyacımızın üçte birini üretebilirken şimdi yüzde elli kapasite fazlamız var.
Al-sat üzerine yapılan ticaret sona eriyor. Üretici, düşük kâr marjından şikâyetçi. Firmalar daralan pazarda artan risklerle karşı karşıya" dedi. Sektörün sorunlarından bahseden Yılmaz, "Tahsilat zorluğu, firmaları sıkıntıya düşürüyor. Ödenmeme riskine karşın sektör neredeyse korumasız. Dünyada düşen kâr marjlarına rağmen ithalat vergileri oldukça yüksek. Örneğin boyalı sac ve galvanizli sacda yüzde 15 gümrük vergisi, ucuz ülkelerden bile ithalatı engelliyor" şeklinde konuştu.


Dünya Sekrörel Ek

Geri Dön