29 / 04 / 2024

Sert yükseliş! Kamu bankalarının bireysel kredi faizlerinde deprem!

Sert yükseliş! Kamu bankalarının bireysel kredi faizlerinde deprem!

Merkez Bankası faiz artırımı kamu bankalarının konut ve tüketici kredisi faizini sert etkiledi. İşte detaylar...



Merkez Bankası'nın faiz kararı artırımı kamu bankalarının konut ve tüketici kredisi faizine sert yansıdı. Kamu bankalarının ihtiyaç kredisi oranları da yüzde 1.89'dan yüzde 2.64'e kadar yükseldi.

Özel bankalar ise regülasyonların gevşetilmesi ile seçim döneminde neredeyse kapattıkları ve yüksek düzeylerde seyreden bireysel kredileri sınırlı olarak tekrar açmaya başladı.

Sert yükseliş! Kamu bankalarının bireysel kredi faizlerinde deprem!

Dünya gazetesinin Reuters’dan derlediği haberine göre kamu bankalarında 500 bin Türk Lirasına kadar olan konut kredilerinde faizler yüzde 1.39'dan yüzde 1.99'a çıkarken, 2 milyon Türk Lirası ve üzeri konut kredisi için faizler ise bazı kamu bankalarında aylık yüzde 2.4'e kadar arttırıldı.

Kamu bankalarının ihtiyaç kredisi oranları da yüzde 1.89'dan yüzde 2.64'e kadar yükseldi.

İşte kredi faizlerine ilişkin detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön