06 / 05 / 2024

Sertaç Kıyıcı: Soyak projeleri yatırımcılar için çekim merkezi!

Sertaç Kıyıcı: Soyak projeleri yatırımcılar için çekim merkezi!

Soyak, yaklaşık 50 yıldır konut sektöründeki tecrübesi ile yatırımcılar nezdinde de katma değeri yüksek olarak değerlendiriliyor



Sektörde 1961'den itibaren faaliyet göstermeye başlayan ve bugüne kadar aralarında  Soyak Yenişehir, Soyak Mavişehir, Soyak Olympiakent, Soyak Evreka, Soyak Evreka Rezidans ve Soyak Siesta'nın da bulunduğu pek çok projeye yaşam veren şirketin geliştirdiği projeler, TSKB'nin raporuna göre, yüzde 1078'e varan oranda prim yapmış durumda. Soyak Yenişehir için ifade edilen bu oranın yanı sıra şirketin en çok prim yaratan konut tipleri olarak da 1+1 daireler gösterildi.

Şirketin İzmir'deki projesi olan 2008 yılında satışları başlayan Soyak Siesta projesi de bulunduğu alanda ilk nitelikli ve yüksek adetli konut projesi olmasının yanı sıra, lokasyon itibarıyla kolay erişilebilir konumu ve yaşamın başladığı Soyak Mavişehir´e de yakın olması nedeniyle Soyak Yenişehir´e oranla prim değeri daha çabuk artacak bir çalışma olarak nitelendirildi.

Soyak Yapı Genel Müdürü Sertaç Kıyıcı ise şu değerlendirmeyi yaptı: "Projelerimiz, ev sahiplerine farklılaşan yeni nesil yaşam anlayışına uygun alanlar sunarken, yatırımcılar için de çekim merkezi oluyor. Projelerimizi geliştirirken, doğaya zarar vermeyen ve tasarruf sağlayan malzemelerin kullanımından, enerji verimliliği ve sosyal yaşam alanlarına kadar bir çok alanda inceleme, araştırma ve uygulamalar yapıyoruz."

----

TSKB Gayrimenkul Değerleme tarafından yapılan araştırmaya göre, Soyak projeleri, aynı zamanda bulunduğu bölgenin değerini de artırıyor.

Soyak 1961 yılında faaliyete başladığı gayrimenkul sektöründe müşterilerine sunduğu konut projeleri ile fark yaratmaya devam ediyor. Soyak, yatırımcıları için de yüksek değer sunan Soyak Yenişehir, Soyak Mavişehir, Soyak Olympiakent, Soyak Evreka, Soyak Evreka Rezidans ve Soyak Siesta projelerini geliştirme öncesinde; lokasyon, imar durumu ve müşteri beklenti verilerini derinlemesine analiz edip, ön etütlerle çalışmalarını hayata geçirmişti.

Özellikle yabancı yatırımcının da yükselen ilgisi sonucunda, TSKB Gayrimenkul Değerleme´nin Soyak projelerinin yatırım değeri ile ilgili olarak yaptığı konut araştırması raporuna göre;  İzmir  ve İstanbul´da, Soyak projelerinin; bulunduğu bölgenin değerini de artırdığı ortaya çıktı.

Araştırma sonuçlarına göre, Soyak projelerinin tercih edilme nedenlerinde Soyak markasının yarattığı artı değer önemli rol oynuyor. Markanın itibarlı bir imaja sahip olmasındaki etkenler ise; konutların hem yerli hem yabancı yatırımcı açısından prim değerinin yüksek olmasının yanı sıra, yaşamak için konut sahibi olanlar için de güvenli, ulaşımı kolay ve sosyal donatılar açısından sektöründe önemli farklılıklar yaratıyor.

Konut Araştırma Raporuna göre; sahibine en yüksek primi yaptıran konut tipinin fonksiyonel olması nedeniyle 1+1 daireler olduğu görülüyor. Aynı zamanda Soyak Yenişehir projesinin %1078 ortalama prim oranıyla, yatırımcısına en çok kazandıran proje olduğu belirtiliyor. Soyak Yenişehir´in, bulunduğu bölgede inşa edilen ilk yüksek adetli konut projesi olması nedeniyle de, bölgeye ulaşım olanaklarının sağlanması kapsamında çekim alanı yarattığı ifade ediliyor.

Araştırma sonucu, İzmir´de 2008 yılında satışları başlayan Soyak Siesta projesinin de, Soyak Yenişehir projesi ile değer bakımından benzerlik gösterdiğini işaret ediyor. Soyak Siesta´nın da İzmir´de bulunduğu alanda ilk nitelikli ve yüksek adetli konut projesi olmasının yanı sıra, lokasyon itibarıyla kolay erişilebilir konumu ve yaşamın başladığı Soyak Mavişehir´e de yakın olması; proje değerinin Soyak Yenişehir´e oranla daha çabuk artacağının göstergesi olarak belirtiliyor. Ayrıca 3 sene içinde %55 oranında prim kazanan Soyak Mavişehir´de kiracı olanların Soyak Siesta´dan daire almaya yöneldiği de gözlemleniyor. Bunun sebebinin ise, Soyak markasına olan güvenin yanı sıra, Soyak Mavişehir´in memnuniyet uyandıran bir proje olması olarak görülüyor.

Soyak Yapı Genel Müdürü Sertaç Kıyıcı, "Projelerimiz, ev sahiplerine farklılaşan yeni nesil yaşam anlayışına uygun alanlar sunarken, yatırımcılar için de çekim merkezi olmaktadır. TSKB Gayrimenkul Değerleme´nin konut araştırmasına göre, müşterilerimiz aynı zamanda ekonomik bilinci yüksek bir kitle olan yatırımcılardan oluşuyor. Özellikle Soyak Siesta´ya yabancı yatırımcıların ilgisini, projemizin yatırım değerinin yanı sıra, sürdürülebilir yaşama olan katkısı ile öne çıkmasına da bağlıyoruz. Çünkü konut projelerimizi geliştirirken, doğaya zarar vermeyen ve tasarruf sağlayan malzemelerin kullanımından, enerji verimliliği ve sosyal yaşam alanlarına kadar bir çok alanda inceleme, araştırma ve uygulamalar yapıyoruz" açıklamasında bulundu.


Geri Dön