02 / 05 / 2024

Servet GYO, Oswe Real Estate GmbH'deki hisse satışında son durum!

Servet GYO, Oswe Real Estate GmbH'deki hisse satışında son durum!

Servet GYO, Oswe Real Estate GmbH' nın sahip olduğu taşınmazların satış sözleşmesinin imzalandığını, satışın tamamlanması için; Şehir İmar Planlama Birimi' nin satışa konu olan gayrimenkullerin ifrazını onaylaması gerektiğini kamuoyu ile paylaşıldı. 



Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) iştirakimizin yurt dışındaki ortaklığına ait taşınmazların kısmi satış işlemi hakkında açıklama yayınladı.

Servet GYO, 13 Şubat 2020 tarihinde yaptığı açıklamada, dolaylı iştiraki Oswe Real Estate GmbH' nın sahip olduğu taşınmazların bir kısmı için satış sözleşmesinin imzalandığını, satış işleminin tamamlanması için; Almanyadaki Rekabet Kurulu' nun satış işlemini onaylaması, Şehir İmar Planlama Birimi' nin satışa konu olan gayrimenkullerin ifrazını onaylaması, belediyenin ön alım hakkını kullanmayacağını açıklaması, gerektiğini kamuoyu ile paylaşıldı. 

Servet GYO'nun KAP açıklaması:
Şirketimiz bu platformda 13.02.2020 tarihinde yapmış olduğu açıklamada; dolaylı iştiraki Oswe Real Estate GmbH' nın sahip olduğu taşınmazların bir kısmı için satış sözleşmesinin imzalandığını, 

Satış işleminin tamamlanması için;

1- Almanyadaki Rekabet Kurulu' nun satış işlemini onaylaması,

2- Şehir İmar Planlama Birimi' nin satışa konu olan gayrimenkullerin ifrazını onaylaması,

3- Belediyenin ön alım hakkını kullanmayacağını açıklaması, gerektiğini kamuoyu ile paylaşmıştır.

Belediyenin ön alım hakını kullanmayacağı daha önce tarafımıza bildirilmişti. Bugün itibariyle Rekabet Kurulundan ilgili satış için izin verildiğine dair bilgi tarafımıza verilmiş olup, satış işleminin tamamlanması için, Şehir İmar Planlama Birimi' nin satışa konu olan gayrimenkullerin ifrazını onaylaması gerekmektedir. Bu işlem de gerçekleştikten sonra satış tamamlanabilecektir.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.


Geri Dön