01 / 05 / 2024

Serveti eriyor ama zirveden de vazgeçmiyor

Serveti eriyor ama zirveden de vazgeçmiyor

Twitter'ı satın alması ve şirkette yarattığı çalışan kıyımıyla gündemin ilk sıralarında yer alan Elon Musk'ın serveti eriyor. Musk'ın servetinde bu yıl yaşanan gerileme ilk kez 100 milyar doları geçti. Milyarder iş insanı sert düşüşe rağmen 'dünyanın en zengin insanı' unvanını korudu.



ZİRVEYİ KORUDU

Bununla birlikte Musk Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde ilk sıradaki yerini korudu.

Musk'ın serveti yaklaşık bir yıl önce 340 milyar dolarla zirveye ulaşmıştı.

TESLA HİSSELERİ TWİTTER HAMLESİ SONRASINDA BASKI GÖRMÜŞTÜ

Tesla hisseleri Musk’ın Twitter’la ilgilenmesinin elektrikli otomobil üreticisine odaklanmak için daha az zaman bulabileceğine dair yatırımcı endişelerinin artmasıyla düşüş trendine girmişti.

27 Ekim’de 51 yaşındaki milyarderin Twitter’ı devralması tamamlamış ve vakit kaybetmeden şirketin çalışanlarının yarısının işine son vermişti.

General Motors ve Volkswagen AG gibi şirketler satın almanın tamamlanması sonrası Musk’ın liderliğinde şirketine nasıl değişeceğini daha iyi anlamak içi sitede ücretli reklamları askıya aldıklarını duyurmuştu.

Tesla'nın hisseleri bu yıl yüzde 52 değer kaybetti. Bu dönemde Nasdaq endeksindeki kayıp yüzde 29 seviyesinde kaldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön