29 / 04 / 2024

Şevket Yılmaz Hastanesi'nin onarımını kusurlu firma yapacak

Şevket Yılmaz Hastanesi'nin onarımını kusurlu firma yapacak

Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nin onarım çalışmalarının yangında kusurlu bulunan firmaya ihalesiz verildiği ileri sürüldü



Bursa'da 9 kişinin hayatını kaybettiği Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi yangınının ardından, hastanenin onarım çalışmalarının yangında kusurlu bulunan firmaya ihalesiz verildiği ileri sürüldü. Sağlık Bakanlığı İnşaat Onarım Dairesi Başkanı Mehmet Demircioğlu, ihalesiz verilme iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Yapım ve onarımın başka bir firmaya verilmesi halinde birçok aksamaların olabileceğini ifade eden Demircioğlu, "İhale sürecinde beklenilen bir süre var, en az 3 ay sürerdi. Biz, aynı firmaya vererek, vatandaşın hizmete bir an evvel ulaşabilmesi için hız kazanmış olduk" dedi. Bu gelişmelerin ardından bazı vatandaşlar, işin ihalesiz şekilde firmaya verildiği iddiasıyla Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Hastaneye ihale soruşturması

Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde geçen yıl çıkan ve 9 hastanın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan yangından sonra oluşan hasarın giderilmesi ile binanın tamamının yangın yönetmeliğine uygun hale getirilmesi işinin ihalesiz olarak yüklenici firmaya verildiği iddiasına ilişkin soruşturma başlatıldı

 Savcılık, onarım işini firmaya veren İnşaat ve Onarım Daire Başkanlığı ile ilgili Sağlık Bakanlığı'ndan soruşturma izni istedi. Daire Başkanı Mehmet Demircioğlu ise işin ihalesiz olarak yüklenici firmaya verildiğine ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Demircioğlu, “İhale SSK zamanında yapılmış ve keşif artışlarıyla bugüne gelmiştir. Biz, aynı firmaya vererek hız kazanmış olduk” dedi.
Milliyet

İhmale ödül gibi ihale

Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde kablolar nedeniyle çıktığı iddia edilen ve 9 cana malolan yangının ardından, onarım çalışmaları yine hastaneyi yapan firmaya verildi

Bursa'da 26 Mayıs 2009'da 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangının ardından hasarın giderilmesi ve yangın yönetmeliğine uygun hale getirilmesi çalışması ihalesiz olarak hastaneyi yapan yüklenici firmaya verildi. Hastaneye halojenden arındırılmış kablolar döşenmediği ve yangının tesisattaki eksiklerden dolayı çıktığı iddialarının ardından, onarım işinin tekrar aynı firmaya verilmesi tepkilere neden oldu. Bazı firmalar savcılığa suç duyurusunda bulunurken, yetkililer iddiaları reddetti. Savcılık soruşturma için Sağlık Bakanlığı'ndan izin istedi.

‘AMACIMIZ VATANDAŞA HİZMET'

Sağlık Bakanlığı İnşaat Onarım Dairesi Başkanı Mehmet Demircioğlu ise iddiaları yalanlayarak “İhale sürecinde beklenilen bir süre var, en az 3 ay sürerdi. Biz, aynı firmaya vererek, vatandaşın hizmete bir an evvel ulaşabilmesi için hız kazanmış olduk” dedi. İhalesiz iş yaptırmak gibi bir şey söz konusu olmadığını da sözlerine ekleyen Demircioğlu “İhale SSK zamanında yapılmış ve keşif artışıyla bugüne gelmiş bir iştir. Mevcut SSK döneminden süregelen tenzilat oranını da tekrar artırdık. Toplam tenzilat oranını yüzde 32'den yüzde 35'e çıkarttık. Bu müthiş bir tenzilat oranıdır. Onarım işinin ihalesiz verilmesi gibi bir şey söz konusu olamaz'' dedi.

9 hasta can vermişti

Geçtiğimiz yıl sabaha karşı çıkan yangında jeneratörlerin devreye girmemesi sonucu solunum cihazları çalışmayınca yoğun bakımdaki 9 hasta hayatını kaybetmişti.
Star


Geri Dön