27 / 04 / 2024

Seyfi Dingil'den İskenderun'a 4 bin 500 konut müjdesi!

Seyfi Dingil'den İskenderun'a 4 bin 500 konut müjdesi!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, TOKİ taleplerini 10 güne kadar alacaklarını belirterek, 4500 konutluk projeyle ilgili hiçbir engelin kalmadığını söyledi.



İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,  TOKİ  taleplerini 10 güne kadar alacaklarını belirterek, 4500 konutluk projeyle ilgili hiçbir engelin kalmadığını söyledi.

 

İskenderun'da oturmanın ayrıcalık taşıyacağım ifade eden Belediye Başkam Seyfi Dingil 'Kentimiz Düğünyurdu mevkiinde 450 bin m2 alanda TOKİ tarafından alt gelir grubuna yönelik, sosyal konut olmak üzere 2 tip konut yapılacak" dedi. 


Aynca alan üzerine ilçenin sosyal ihtiyaçlarım karşılayacak sosyal tesisler de yapılacağını kaydeden Başkan Seyfi Dingil "Söz konusu alanda yapılacak imar planı çalışmaları ve toplu konut talebinin belirlenmesine yönelik anket çalışmaları başlayacaktır. 

Toplu konut talebinde bulunmak isteyen vatandaşlarımızın müracaatları talebin belirlenmesinde büyük rol oynayacaktır" dedi. 


Talepler esnasında vatandaşlardan hiçbir ücretin alınmayacağına dikkat çeken İskenderun Belediye Başkam Seyfi Dingil, Belediye binası bünyesinde oluşturulacak merkezde taleplerin alınacağını vurguladı. 


Bu arada TOKİ talebi için başvuru şartlarının da belirlendiğine değinen Başkan Seyfi Dingil "Buna göre konut uygulamasının yapılacağı yerleşim biriminde en az 1 yıldır ikamet ediyor olması veya uygulama yapılan ilçe nüfusuna kayıt olma şartı aranacak. Alt gelir grubunda hane halkı aylık gelirinin 3.200 TL altında olması zorunluluk olacak. Ödemeler ise 15 yıla kadar vadeli olacak ve taksitler konut tesliminin yapılacağı tarihten itibaren başlanacak" bilgisini verdi. 


Körfez


Geri Dön