03 / 05 / 2024

Seyhan'ın çehresi kentsel dönüşümle değişecek!

Seyhan'ın çehresi kentsel dönüşümle değişecek!

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, AkdenizTürk Televizyonu'nda yayınlanan ve Yazar Yüksel Mert'in hazırlayıp sunduğu Hiperaktif programının konuğu oldu...



48,7 milyon lira borç ile devraldığı belediyede kent meydanı için 12 milyon lira kamulaştırma bedeli ödeyen, yıllık 14 milyon lira daha fazla işçilik bedeli ile birlikte kayıtlı borcun 25 milyon lirasını ödeyen ve önceki dönemlerden 3 kat daha fazla iş yaparak kısa sürede kasasında 110 milyon lira para biriktiren Başkan Zeydan Karalar. Seyhan Belediyesi'nin yönetim anlayışının Türkiye'ye örnek olması gerektiğini söyledi. 


"HERKESİN ONURLA YAŞAYACAĞI BİR SEYHAN İNŞA EDECEĞİZ" 

Başkan Zeydan Karalar, göreve başladığı ilk günden bu yana gerçekleştirdiği çalışmaları iki saatlik canlı yayında tüm detaylarıyla anlattı. 


'Seyhan'ın geçmişi uzun yıllara uzanan ihmal ve plansızlık kurbanı bir şehir' olduğunu vurgulayan Başkan Karalar, "Mevcut olumsuzlukların farkında olarak ve her birinin çözüm reçetesini bilerek bu önemli sorumluluğu üstlendik. Göreve başladığımız ilk günden itibaren, öncelikle temel belediyecilik hizmetlerini en mükemmel şekilde yerine getirirken, Seyhan'da yaşayan kardeşlerimizi pek çoğu Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen önemli projelerle tanıştırdık" diye konuştu.

 

HİZMETLERLE DOLU DOLU 19 AY GERİDE KALDİ 'Yemyeşil bir Seyhan için kent parkları' diyen Zeydan Karalar döneminde 19 ay içerisinde 18 yeni çocuk parkı hizmete açıldı. Çok sayıda mevcut park baştan aşağı yenilendi. 'Temizlik hizmeti yerel yönetimlerin en doğal işi' diyen Zeydan Karaların göreve geldiğinde yaptığı ilk iş çöp konteynerlerini yeraltına almak oldu. Bu sayede daha temiz bir çevre tesis edildi. Belediyelerin en temel hizmetlerinden birisi olan asfalt ve parke döşeme işinde de Zeydan Karalar'la yeni bir dönem başladı. Günlük asfalt üretimini arttıran Seyhan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü 'her yere yol, her yola asfalt' parolasıyla hizmetlerine aralıksız devam ediyor. 

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karaların sosyal belediyecilik faaliyetleri konusunda gerçekleştirdiği hizmetler Türkiye gündemine girdi. 


İşte Türkiye'nin ilgisini çeken, pek çok belediyenin kendi şehrinde aynen uygulamaya çalıştığı o hizmetlerle ilgili Zeydan Başkan'ın anlattıkları; 


PORTATİF YÜZME HAVUZLARI TÜRKİYE GÜNDEMİNDE  Adana  herkesin malumu özellikle yaz aylarında hava sıcaklığının oldukça yoğun hissedildiği bir şehir. Ekonomik durumu yetersiz insanlarımız özellikle de çocuklarımız yaz aylarında serinlemek için şehir içindeki sulama kanallarına girer. Çocuklarımız için eğlenceli gibi görülen bu durum kimi aileler için son derece acı sonuçlar doğurabiliyor. Haziran ayı gelip okullar tatil oldu mu Adana'dan ulusal basına en çok haber olan konu: "Serinlemek için girdiği sulama kanalında boğulan" insanlarımızdır. 


c<10 YAZ SPOR OKULUNDA 20 BİN ÇOCUĞUMAZ SPOR YAPTIRIYORUZ"

 Seyhan'da 10 ayrı noktada Yaz Spor Okulu açtık. Bu okullarda toplamda 20 bin çocuğumuza sporun çeşitli branşlarında eğitim verildi. Futbol, basketbol, voleybol, tenis, badminton, voleybol, tekvando, atletizm ve halkoyunları dallarında çocuklarımıza hem eğitim veriliyor hem de uyuşturucu madde kullanımı gibi olumsuzluklara bulaşmasının önüne geçiliyor. Seyhan ilçesi sınırlarında faaliyet gösteren Amatör Spor Kulüplerine profesyonel kalitede malzeme yardımı da yapıyoruz. 


"ADANA ŞEHİR MEYDANI NI BİZ İNŞAA EDECEĞİZ"

 Adana plansız yapılaşmanın kurbanı olmuş bir şehirdir. D400'ün lıem güneyinde hem de nispeten daha yakın dönemde inşa edilen kuzeyde durum maalesef ki aynıdır. Bıı anlamda her kültürde şehirciliğin vazgeçilmez unsurlarından bir tanesi olan Şehir Meydanı'ndan bile yoksun bir şehir Adana. Bu önemli ihtiyacı Seyhan Belediyesi olarak biz karşılayacağız. Halen teknik hazırlıklarını sürdürdüğümüz bir bölgede 40 bin metrekare alana yayılan Adana Şehir Meydanı'nı inşa edeceğiz. Bu kapsamda şehir meydanı 5 bin metrekare kapalı otoparka sahip olacak. Şehir meydanları bir şehrin kimliğinin oluşması ve şehirde yaşayan insanın hayatının en önemli duraklarından bir tanesidir. Taksim Meydanı civarındaki Gezi Paıkı'nın İstanbul için anlamı neyse bizim inşa edeceğimiz Adana Şehir Meydanının da anlamı aynı olacaktır. Şehrimizin sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda merkezi bundan böyle Adana Şehir Meydanı olacaktır. Adana için böylesine önemli bir projeyi hayata geçirecek olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 


"KENTSEL DÖNÜŞÜM LE SEYHAN BAŞTAN AŞAĞI DEĞİŞECEK" 

Adananın ve doğal olarak Seyhan'ın en temel problemlerinin başında çarpık ve düzensiz yapılaşma geliyor. Göreve seçildiğimiz ilk günden bıı yana üzerinde hassasiyetle durduğumuz bir konu kentsel dönüşümdür. Geçmişi uzun yıllara uzanan çarpık yapılaşma ile mücadelenin çözümü olarak gördüğümüz kentsel dönüşüm bugünden yarına kısa sürede üstesinden gelinebilecek bir problem değildir. Bu anlamda 8 ayrı mahallede on binlerce insanımızın yaşamını kolaylaştıracak kentsel dönüşüm projelerimizin hazırlıkları teknik düzeyde devam ediyor. 


"FARKLI YÖNETİM ANLAYIŞI HAYATA GEÇİRDİK 

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar konuk olduğu canlı yayında kendi yönetim anlayışındaki farklılıkları da ayrıntılarıyla açıkladı. Vatandaşı belediyeye çağıran 'halk günleri'nin kendi yönetim anlayışına uymadığını ifade eden Karalar, "Bizler vatandaşlarımızın ayağına gidip onların dilek, temenni ve düşüncelerini bizzat kendilerinden öğrendiğimiz buluşmaları geleneksel hale getirdik. Belediye hizmetlerimizin mahallelerimize belli bir arz talep dengesi içerisinde sunulması adına mahalle muhtarlarımızla düzenli aralıklarla 'beyin fırtınası' toplantıları düzenliyoruz. Yönetim anlayışındaki bu tutumumuzla ortaya çıkan eserlerden vatandaşlarımız da memnun oluyor bizler de ürettiğimiz projelerin vatandaşların hizmetine sunmaktan dolayı mutlu oluyoruz" şeklinde konuştu. 


Adana Beş Ocak


Geri Dön