09 / 05 / 2024

SGK açıkladı! 100 saate çıkarıldı! Her ay 3000 TL’den fazla ödeme yapılacak!

SGK açıkladı! 100 saate çıkarıldı! Her ay 3000 TL’den fazla ödeme yapılacak!

SGK tarafından bir son dakika açıklaması geldi. Mesai süresi 50’den 100 saate çıkarıldı. Aynı şekilde mesai ücretlerinde de artış yaşandı. İşte detaylar!



SGK çalışanlarına Nisan ve Haziran dönemlerinde saat başına ödenecek tutarda 54 TL fazla mesai ücret ödemesi yapılacağı bilgisi verildi. İşte SGK çalışanlarına verilecek olan mesai düzenlemesine dair ayrıntılar…

Aylık fazla mesai sürelerinin 50 saatten 100 saate yükseltilmesi için SGK çalışanlarına saat başına ödenen ücretlerde artış yaşandı, 3 ay fazla mesai ödemesi yapılacağına dair çıkan bu haberden sonra vatandaşlar kimlerin bu ücretlerden faydalanacağını sorgulamaya başladı.

SGK ÇALIŞANLARINA FAZLA MESAİ ÜCRETİ

Genel Kurul'da yeni maddenin düzenlemesine dair EYT'li vatandaşların emeklilik işlemlerinin hızlandırılması için de SGK Başkanlığında 657 sayılı kanuna tabi personele 1 Nisan 2023  ile 30 Haziran 2023 tarihleri arasında 3 aylık bir zaman dilimi için ayda 100 saati ve 2023 yılı merkezi yönetim bütçe kanununda yazılı olan fazla çalışma saat ücretinin 10 katını geçmemesine bakılıp, fazla çalışma ücreti hesaplara aktarılacaktır.

EMEKLİLİK BAŞVURULARI 1,5 MİLYONU BULDU!

EYT kanunun yürürlüğe girmesiyle kapsama alınan vatandaşlar soluğu SGK şubelerinde aldı. İlk başvuranların aylık bağlama işlemleri peş peşe tamamlanmaya başladı. Yasa ile ilk aşamada 2.2 milyon kişinin emekli olmasının düşündüklerini dile getiren uzmanlar, bugüne kadar 1,5 milyon kişinin başvuru yaptığını belirtti.

Kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdikten sonra, emeklilik başvurusu yapanların Sosyal Güvenlik Kurumu müdürlüklerine vatandaşlar akın ederken, SGK personelinin de yoğun mesaisi hız kesmeden sürüyor.

EYT'LİYE PROMOSYON VERİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en düşük emekli aylığı ödemesini 5 bin 500 TL’den 7 bin 500 TL’ye çıkarılacağını duyurması ile hem emeklileri hem de emekli olacakları sevindirdi. Milyonlarca emeklinin gelirinde artış meydana geldi. Düzenlemenin hayata geçmesi ile promosyon tutarlarında da yükselme yaşanacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön