04 / 05 / 2024

SGK açıkladı! 2021'de 10 milyar lira harcandı

SGK açıkladı! 2021'de 10 milyar lira harcandı

Hastaların ilaç ile kanser tedavisi giderlerini karşılayan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), tüm bu kalemler için 2021 yılında ortalama 10 milyar Türk lirası harcama yaptı. SGK, kanser sebebiyle önemli sağlık problemleriyle mücadele eden hastaların yardımına koşmaya devam ediyor.



SGK'nin kanser hastalarına sağladığı ücretsiz sağlık hizmetleri arasında ilaçla koruma, aşılama, iyi beslenme, erken tanı ve sağlık eğitimi gibi kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri de yer alıyor.

SGK, evde sağlık hizmeti alan kanser hastası vatandaşların tetkik, muayene, tedavi, tahlil, takip, tıbbi bakım gibi işlem bedellerini de karşılanıyor. Yol, refakatçi ve gündelik giderler ise SUT kapsamında SGK tarafından yapılıyor.

SGK açıkladı! 2021 de 10 milyar lira harcandı

KANSER HASTALARINA MALULEN EMEKLİLİK YOLU

Ayrıca, kanser hastalarına malulen emeklilik imkânı veriliyor. İlk teşhis tarihi itibarıyla SGK'ye başvuru yapılması hâlinde 10 sene sigortalılık, bin 800 gün sigorta primi ve çalışma gücünün yüzde 60'ında kayıp durumunda kanser türüne göre 18 aya kadar malullük aylığı bağlanmış oluyor.

SGK resmen duyurdu! Kadın işverenlere 20 ay boyunca 3 bin 984 TL destek verilecek!

Dikkat! SGK sözleşmeli personel alımları başladı!

Emekli maaşınız iptal olmasın, dikkat! SGK duyurdu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön