28 / 04 / 2024

SGK, Bodrum'da küçük sanayi sitesi imarlı arsayı satıyor! Yatırımcılar dikkat! 

SGK, Bodrum'da küçük sanayi sitesi imarlı arsayı satıyor! Yatırımcılar dikkat! 

Sosyal Güvenlik Kurumu, Muğla ili, Bodrum ilçesi, Gündoğan Mahallesinde yer alan küçük sanayi sitesi imarlı arsayı satıyor. Peki Muğla Bodrum'da yer alan arsanın muhammen bedeli ne kadar? İşte merak edilenler ve ihale tarihi... 



Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından, Muğla Bodrum'da yer alan küçük sanayi sitesi imarlı arsa için satuş ihalesi düzenleniyor.

Söz konusu arsa, Muğla ili, Bodrum ilçesi, Gündoğan Mahallesi 510 ada 4 parselde yer alıyor. 

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yer alan arsa için satış ihalesi 16 Kasım 2023 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

SGK, Bodrum da küçük sanayi sitesi imarlı arsayı satıyor! Yatırımcılar dikkat! 

SGK'nın satışa sunduğu arsanın büyüklüğü 50,93 metrekare olarak açıklandı. Arsa, Küçük sanayi sitesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planında E:1.00 yoğunluklu küçük sanayi sitesi alanı kullanımında bulunuyor. 

Muğla Bodrum'da yer alan arsanın geçici teminat bedeli 68 bin 775 lira olarak belirlendi. 

SGK tarafından satışa sunulan arsanın fiyatı ise 917 bin Türk Lirası şeklinde açıklandı. 

SGK, Bodrum da küçük sanayi sitesi imarlı arsayı satıyor! Yatırımcılar dikkat! 

İlan metni:

T.C. SOSYAL GUVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI 

Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü GAYRİMENKUL  SATIŞ İLANI DOSYA NO: 2023/32 Satış.

SATIŞINA KARAR VERİLEN GAYRİMENKULÜN:
TAPU KAYDI: Muğla İli, Bodrum İlçesi, Gündoğan Mahallesi, -  Mevkii, 510 Ada, 4 Parsel, 30 Cilt, 2912 Sayfa'da bulunan 50,93 m2 Arsa niteliğinde taşınmazdır.
İMAR DURUMU: Muğla İli, Bodrum İlçesi, Gündoğan Mahallesi, -  Mevkii, 510 Ada, 4 Parsel, 30 Cilt, 2912 sayfa'da bulunan 50,93 m2 Arsa niteliğinde taşınmaz Gündoğan belediye Meclisinin 09.10.2008 tarih ve 42 sayılı kararı ile onaylanan Küçük sanayi sitesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planında E:1.00 yoğunluklu küçük sanayi sitesi alanı kullanımında yer almaktadır.
ÖNEMLİ ÖZELLİKLER: Satışa konu gayrimenkul, Bodrum İlçesi, Gündoğan Mahallesi Yalıkavak sanayi sitesi içerisinde yer almaktadır. Taşınmaz çevresinde birçok küçük ölçekli sanayi işletmeleri gibi ticari yapılar yer almaktadır. Taşınmazın bulunduğu alanda yollar ve alt yapı tamamlanmış durumdadır. Taşınmaz topografik olarak hafif eğimli arazi yapısına sahip, geometrik olarak amorf formdadır. Arsa üzerinde prefabrik kaçak yapılaşma görülmektedir.
MUAMMEN BEDELİ: Taşınmaz günün alış ve satış rayicine göre 917.000,00 TL. (Dokuz Yüz On Yedi Bin Türk Lirası.) olarak takdir edilmiş olup, bu bedel üzerinden satışa çıkartılmıştır.
SATIŞ ŞARTLARI: 1- Taşınmazın 1.satışı 16.11.2023 tarih Perşembe günü saat 14:30 ile 14:40 arasında Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü toplantı salonunda (Orhaniye Mah. Haluk Özsoy Cad. No:31 Muğla) açık artırma sureti ile yapılacaktır. Birinci artırma tayin edilen zamanda gayrimenkul üç defa bağırıldıktan sonra teklif edilen en yüksek, Rayiç bedelin %75.ni + takip masraflarını ve var ise rüçhanlı alacakların toplamını geçmesi şartıyla en çok arttırana ihale edilir. Artırılan bedel bu miktarı bulmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak kaydı ile 23.11.2023 tarih Perşembe günü aynı yer ve saatte 2.artırma yapılacaktır. İkinci artırmada rayiç bedelinin %50’si + takip masrafı ve var ise rüçhanlı alacakların miktarını geçmesi şartı ile en çok arttırana ihale olunur. Şu kadarki birinci artırmada istekli çıkmaz veya pey sürülmez ise ikinci artırmada 6183 sayılı yasanın 94.maddesi uygulanacaktır (Gayrimenkul tekrar %75’i + Satış masrafları miktarından satılır.) ve zorunludur.
2- Artırmaya katılacakların gayrimenkulün artırmaya esas rayiç bedelin %7,5.i olan 68.775,00 TL’yi nakden veya kati ve süresiz banka teminat mektubu olarak Müdürlüğümüze satıştan önce vermeleri zorunludur.
3- Satış peşin para ile yapılır. Alıcının talebine göre 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir.
4- Resmi İhale Pulu, Damga Vergisi (‰ 5,69), Tapu Alım Satım Harcı ve Masrafları, Tellaliye Resmi, KDV (%10) ve Gayrimenkul Teslim Masrafları alıcıya aittir.
5- Taşınmazın aynından doğan birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir (Emlak Vergisi.).
6- İpotek sahibi alacaklar diğer ilgililerin ve irtifak hakkı sahiplerinin bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususu ile faiz ve masrafa ait iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içerisinde Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’ne bildirmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde hakları tapu siciliyle sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
7- Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse ihale bedelini hemen veya süre verilir ise süresi içerisinde ödemekle yükümlüdür. Aksi takdirde ihale kararı feshedilir. Gayrimenkul Satış Komisyonunca hemen 7 gün süre içerisinde artırmaya çıkartılır. Bu artırmada ilgililere herhangi bir tebligat yapılmaz. Yalnız ilanla yetinilir. Gayrimenkul en çok artırana ihale edilir. Birinci kez ihale yapılan kimse iki ihale arasındaki farktan ve diğer zararlardan sorumlu olup, ihale farkı ve geçen günlerin faizi ayrıca hükme gerek kalmaksızın teminatın mahsubu yapıldıktan sonra bakiyesi 6183 sayılı Kanuna göre Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce kendisinden tahsil olunur. Faiz oranı %5 den hesap edilir.
8- Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebileceği SGK Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü İcra Satış Servisinde açık olup, masraf verildiğinde isteyen alıcıya bir örneği gönderilir.
9- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2023/32 satış sayılı dosya numarası ile SGK Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü İcra Satış Servisine başvurmaları ilanen tebliğ olunur.

Kruvaziyerlerde yılın dokuz ayındı yolcu sayısı yüzde 54 artış gösterdi

Migros'ta dev kampanya: 8 kg Alo toz çamaşır deterjanı 296 TL, taze tava peyniri 55 TL! Yetişen kapıyor! 

Ünlü ekonomist elinde altın olanları uyardı: Altın fiyatları o tarihte yerle bir olacak!


Geri Dön