09 / 05 / 2024

SGK, çalışan emekliye 5 bin lira ödeme takvimini açıklayacak... 

SGK, çalışan emekliye 5 bin lira ödeme takvimini açıklayacak... 

Çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesini öngören düzenleme Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildiği açıklandı. Yapılan açıklama kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı hazırlıkları tamamladı. İşte haberin detayları...



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan talimat verdi. Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasından sonra, SGK ödeme takvimini açıklayacak, ikramiyeler hak sahiplerine ödeneceği kaydedildi. Çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesi ile ilgili hummalı çalışma devam ediyor.

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen ekonomiye ilişkin kanun teklifinin, çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesini içeren 55'inci maddesi kabul edildiği duyuruldu. Buna göre, düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanması ile beraber , SGK ödeme takvimini açıklayacak. Böylece çalışan emeklilere 5 bin liralık ikramiye için ödeme gerçekleşecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce yaptığıaçıklama kapsamında, "İlk düzenlemeden yararlanamayan, çiftçi ve BAĞKUR'lu esnaf emeklimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimiz de 5 bin lira ödeme imkanından faydalanacak" ifadesini kullanmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da konuya ilişkin olarak, yasa teklifinin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından ikramiyelerin iki gün içinde yatırılması konusunda çalışmaları tamamladıklarını kaydettti.

SGK, çalışan emekliye 5 bin lira ödeme takvimini açıklayacak... 

DEPREM BÖLGESİNDE YÜKSEK FİYAT UYGULAMASINA 10 KAT CEZA UYGULANACAK

Meclis'te görüşmeleri devam eden Kanun teklifiyle ayrıca, Kur Korumalı Mevduat hesaplarındaki vergi istisnası devam ettirilecek. Deprem bölgesinde inşaat ve yapı malzemelerini yüksek fiyattan satanların cezası 10 kat artırılacak. Sosyal medyada içerik üretenlere ilişkin vergi düzenlemesinin de kapsamı genişletilecek.
Kanun teklifinin tümünün bugün yapılacak görüşmelerde kabul edilmesi bekleniyor.

SGK NEDİR VE NE İŞ YAPAR?

Sosyal Sigortalar Kurumu yani SGK-SSK, sosyal sigortacılık ilkelerine bağlı bir şekilde, sigorta risklerine ve istatistiklerine göre, adil, etkin ve mali açıdan sürdürülebilir olan modern standartlarda sosyal güvenlik sistemini yürüten bir kurumdur.

SGK KİMLERE VERİLİR?

Sosyal güvenlik kurumu,  vatandaşların gelirlerine bakılmadan toplum huzurunu ve refahını bozan sosyal tehlikelerin verdiği zararlardan “insan hakkı” ve esas itibari ile de “devlet görevi” olarak gerçekleşen primli veya primsiz sistemlerin kullanılması, kişilerin sosyal tehlikelerin zararlarından kurtarılma güvence sistemidir.

Çalışan emeklinin hesabına 5000 TL Aralık ayında yatar mı, Meclis'ten geçti mi?

Son dakika: Bakan Işıkhan'dan, Asgari ücret ve 5 bin TL'lik emekli ikramiyesine ilişkin açıklama!  

5 bin TL emekli ikramiye ödeme tarihleri belli oldu: Çalışan emekliye ikramiye Aralık'ta! İşte ödeme takvimi...

Çalışan emeklilere 5 bin lira konusu Meclis'te! İkramiye almayan emekli kalmayacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön