03 / 05 / 2024

Çalışan emeklilere 5 bin lira konusu Meclis'te! İkramiye almayan emekli kalmayacak!

Çalışan emeklilere 5 bin lira konusu Meclis'te! İkramiye almayan emekli kalmayacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emeklilere verilen tek seferlik 5 bin lira ikramiye ödemesinde, kapsam dışında tutulanların da faydalanması için hazırlanan önerge Meclis'te. 



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, emeklilere verilen tek seferlik 5 bin lira ikramiye ödemesinde, kapsam dışında kalanların da faydalanması için hazırlanan önergenin Meclis'te görüşülecek kanun teklifine eklenmesi için AK Parti Grubu'na gönderildiği belirtildi. 

 Çalışan emeklilere 5 bin lira konusu Meclis te! İkramiye almayan emekli kalmayacak!

İKRAMİYE ALMAYAN EMEKLİ KALMAYACAK!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafınan yapılan yazılı açıklamaya göre; emekli olup fiilen çalışmaya devam etmeyen emeklilere 5 bin lira ikramiye ödemesinin yapıldığı hatırlatılarak, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile tek seferlik verilecek ikramiyeden kapsam dışında tutulan emeklilerin de faydalanması için çalışma başlatıldı.

Bu kapsamda, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek 'Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ne ihdas maddesi olarak eklenmesi için hazırlanan önerge, AK Parti Grubu'na gönderildi" ifadelerine yer verildi.

 Çalışan emeklilere 5 bin lira konusu Meclis te! İkramiye almayan emekli kalmayacak!

ÇALIŞAN EMEKLİLERE 5 BİN LİRA İKRAMİYE NE ZAMAN VERİLECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Ocak zammından önce milyonlarca emeklinin hesabına 15 Kasım'a kadar tüm çalışmayan emeklilere 5 bin lira emekli ikramiyesi ödemesi yapıldı. 

Gelen haberlerin ardından gözler emekli ikramiyelerinin verileceği tarihe çevrildi. 5 bin liralık ödemelerinin Aralık ayı içinde yapılması bekleniyor. Bunun için bir başvuru ya da belgeye ihtiyaç olmadığı duyuruldu. 

Çalışmayan emeklilere ödemeler 11-12-13-14 Kasım tarihlerinde hesaplarına yatırılmıştı. Burada SSK'lılar tahsis numarasına göre 11-12-13 Kasım tarihinde emekli ikramiyesi ödemesinden yararlanırken, Bağ-Kur'lu ve emekli sandığı emeklileri ise 14 Kasım'da ödemelerine kavuşmuştu. 

Söz konusu ödemelerin yine aynı şekilde ödemelerin yapıldıması durumunda Aralık ayının 15'inden önce emekli ikramiyesi hesaplara aktarılması bekleniyor.

Çalışan emekliye 5 bin TL müjdesi! Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? 5 bin TL tahsis numarasına göre ödeme günleri...

En düşük emekli maaşı 10 bin 402 TL! Rakamlar tek tek geldi! Emekliler ve memurlar şimdi bakın!

Emekliye yüzde 50 zam kapıda! Kulisler hareketlendi, en düşük maaş 10 bin TL!

Geri Dön