27 / 04 / 2024

SGK çalışanlarına müjde! 3 ay süre ile EYT mesaisi!

SGK çalışanlarına müjde! 3 ay süre ile EYT mesaisi!

SGK çalışanlarına güzel haber. Üç ay süre ile EYT mesaisi verilecek. İşte detaylar!



FAZLA MESAİ ÜCRETİ!

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için düzenleme çerçevesinde vatandaşların emeklilik işlemlerinin hızlandırılması için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanlarına 3 ay süre ile fazla mesai ücreti verilecek. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis'te gazetecilerin gündeme dair sorduğu sorulara açıklama getirdi.

EYT işlemlerinin hızlandırılması için SGK çalışanlarının mesaileri için düzenleme yapılacağını dile getiren Elitaş, "EYT'li kişilerin emeklilik işlemlerinin hızlandırılması için SGK çalışanlarına 3 ay süre ile fazla mesai ücreti verilecek” diye konuştu.

EYT işlemlerinin hızlanması için çalışmalar devam ediyor. Bu işlemler için SGK çalışanlarına üç ay sürecek fazla mesai ödenecek. Çalışanların saatlik 27 TL fazla mesai ücreti 51 TL’ye çıkarıldı. SGK çalışanları aylık 3 bin TL alırken fazla mesai alırken 6 bin TL’nin üzerine de çıkacağı bildirildi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın (EYT) emeklilik işlemlerinin hızlandırılması için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanlarına üç ay süre boyunca da fazla mesai verileceğini duyurdu.

Saat başına 27 TL fazla mesai ücreti yüzde 88 artış ile birlikte 51 liraya yükseltilecek.

MESAİ ÜCRETİ 6 BİN LİRANIN ÜZERİNE ÇIKARILACAK!

SGK çalışanları aylık 3 bin lira fazla mesai alırken bu rakam 6 bin TL’nin üzerine çıkacak. EYT düzenlemesinin yasalaşması ile 2,2 milyon kişi emeklilik hakkı elde etmişti.

EMEKLİLİK BAŞVURULARI 1,5 MİLYON KİŞİYİ BULDU!

Kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdikten sonra, emeklilik başvurusu yapanların SGK müdürlüklerine akın devam ederken, SGK personelinin de yoğun mesaisi hız kesmeden de sürüyor.

Kanunun yürürlüğe girer girmez kapsama giren vatandaşlar soluğu SGK şubelerinde alırken, ilk başvuranların aylık bağlama işlemleri peş peşe tamamlanmaya başladı. Yasa çerçevesinde ilk etapta 2.2 milyon kişinin emekli olmasının öngörüldüğünü belirten uzmanlar, bugüne kadar 1,5 milyon kişinin başvuru yaptığını açıkladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön