22 / 05 / 2024

SGK maaşınızın 24 katı ödeme yapacak! İşte başvuru detayları!

SGK maaşınızın 24 katı ödeme yapacak! İşte başvuru detayları!

Maaşınızın 24 katı kadar ödeme alabilirsiniz. Başvurular SGK'ya (Sosyal Güvenlik Kurumu) aracılığıyla yapabilirsiniz. İşte detaylar!



ÇEYİZ PARASI YARDIMI NASIL ALINIR?

SGK tarafından kız çocuklarına verilen buyardım, evlendikleri zaman kesiliyor. Bu nedenler bir defaya mahsus olacak şekilde bir kere alınan aylıkların iki senelik toplamı kadar çeyiz parası verilmektedir.

2016 yılında verilmeye başlanan çeyiz yardımından yararlanmak için belirlenen bazı şartlar bulunuyor. Bu yardımdan, ölüm aylığı alırken evlenen kişiler yararlanabiliyor. Dul olan vatandaşlar ve yeniden evlenecek kişiler, tek seferlik ödenen çeyiz parası yardımından yararlanamaz. Çeyiz parası sadece annesi ile babası vefat eden ve ölüm aylığı alan kız çocuklarına veriliyor.

BAŞVURULAR SGK ÜZERİNDEN YAPILIYOR

Çeyiz parası yardımı almanın belli başlı şartları vardır. Çeyiz yardımı alabilmek için ikamet edilen yani yaşanılan bölgedeki SGK müdürlüklerinden veya SGK hizmet merkezlerinden yapılır. Başvuru yapmak için başvuru dilekçesi ve evlilik cüzdanlarını SGK müdürlüğüne verilmelidir.

ÇEYİZ PARASI YARDIMI NE KADAR?

Çeyiz parası yardımı, SGK'dan yetim aylığı alanların aldığı aylık miktarına göre şekilleniyor. Kız çocuklarına aldıkları yetim aylığının 12 ya da 24 katı kadar destek ödemesi yapılıyor. Ama 4A ya da 4B üstünden yetim aylığı alanlara aldıkları aylığın 24 katı kadar ödeme yapılacak.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Doğalgaz yardımı başvuruları 5 Eylül'den itibaren e-devlet üzerinden yapılmaya başlandı. İhtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe ve beldede ikamet eden yani yaşayan ve doğal gaz aboneliği olan bütün vatandaşların destekten yararlanabileceği önceki dönemde açık bir şekilde açıklanmıştı.

DOĞALGAZ DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YATACAK?

Doğalgaz destek ödemesinin alanı genişletildi. Bu doğalgaz destek ödemesinden artık kiracılar da yararlanıyor. Doğalgaz desteğinden yararlanmak için kişinin, faturasını PTT'ye götürmesi yeterli olacaktır. Sayısı belirlendikten sonra ödemeler ekim ile kasım gibi yapılacağı açıklandı. Belirtilene göre ödemeler ekim ya da kasım ayında hesaplara yatması bekleniyor.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğalgaz yardımı başvurusunun nasıl yapıldığı pek çok aile tarafından araştırılıyor. Doğalgaz Tüketim Desteği'ne 'http://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti' internet adresine girerek başvuruda bulunulabilir.

Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi?

Doğalgaz destek ödemesi ne zaman yatacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön