30 / 04 / 2024

SGK personel alacak! İşte başvuru şartları ve başvuru tarihleri…

SGK personel alacak! İşte başvuru şartları ve başvuru tarihleri…

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 45 personel alacağını duyurarak şartları açıkladı. 34 sözleşmeli Programcı ve 11 sözleşmeli Çözümleyici alınacağı belirtilen ilanda başvurularda KPSS puanının esas alınacağını ve adayların sözlü sınava çağırılacağı belirtildi.



İş arayanların beklediği haber Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan geldi. SGK, 34 sözleşmeli Programcı ve 11 sözleşmeli Çözümleyici olmak üzere 45 personel alacağını duyurdu.

Personel alımında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan ve geçerlilik süresi devam eden Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu KPSSP3 puan türü (60 puan ve üzerinde alanlardan) ile yapılacak sözlü sınav notu ortalaması esas alınacak.

SGK, personel alımında her bir unvan için ilan edilen sözleşmeli personel pozisyonunun 3 (üç) katı adayın sözlü sınava çağrılacağını açıkladı.

İŞTE BAŞVURU ŞARTLARI

1- 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesindeki genel şartlara haiz bulunmak.

2- Başvuru tarihi itibarıyla Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

3-   ÖSYM tarafından yapılan ve geçerlilik süresi devam eden (KPSS) (B) grubu Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almak

4-   Son başvuru tarihi itibarıyla YDS/e-YDS’den asgari (D) düzeyinde puan almış olmak ya da dil yeterliği bakımından bunlara denkliği ÖSYM tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmak veya yurtiçi/yurtdışında İngilizce dilinde öğretim yapan üniversitelerden lisans düzeyinde mezun olmak

5-   Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak çalışırken, son bir yıl içinde hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarca sözleşmesi feshedilmemiş olmak veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmemiş olmak.

6-   Görevini yapmasına engel olabilecek hastalığı bulunmamak.

 


Geri Dön