Ekonomi

SGK resmen açıkladı! Milyonlara erken emeklilik müjdesi geldi! 

Türkiye'de emekli olabilmek için  yaş şartının, sigortalılık süresi şartının ve prim ödemesi şartının yerine getirilmesi isteniliyor. Peki, söz konusu şartlar sağlanmadan emeklilik mümkün mü? İşte erken emeklilik için gereken formüller...Ancak SGK’dan emekli maaşı alabilmek için yerine getirilmesi gereken şartlar bulunuyor

Ülkemizde iş hayatında uzun süre çalışmış her vatandaşın en büyük hayali erken emekli olabilmek. Ancak SGK’dan emekli maaşı alabilmek için yerine getirilmesi gereken şartlar bulunuyor. Türkiye'de emekli olabilmek için  yaş şartının, sigortalılık süresi şartının ve prim ödemesi şartının yerine getirilmesi isteniliyor. Peki, söz konusu şartlar sağlanmadan emeklilik mümkün mü? 

 

İşte erken emeklilik için gereken formüller...

Borçlanma formülleri ile erken emeklilik

Erken emeklilik formüllerden biri, borçlanma formülü olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu formülde çeşitli nedenlerden dolayı çalışma hayatına ara vermiş olan kişilerin borçlanması ve bu şekilde de prim ödemelerinin doldurulması imkanı sunuluyor. Bu şekilde kişilerin, emekli olma süresi bir nebze de olsa öne çekilebilir.

 

Borçlanma formülü ile erken emeklilik için belirlenen alt başlıklar şu şekilde:

"-Askerlik Borçlanması
-Doğum Borçlanması
-Ücretsiz İzin Borçlanması
-Yurtdışı Borçlanması
-Staj Dönemi Borçlanması
-Fahri Asistanlık Stajı Dönemi Borçlanması
-Lokavt ve Grevde Geçen Sürelerin Borçlanması
-Avukatlık Stajı Borçlanması"

Bu alt başlıklarda belirtilen tüm borçlanma yöntemleri, iş hayatına ara vermek zorunda kalmış veya staj dönemlerinde uygulanan SGK yönetmeliği gereğince primleri ödenmemiş kişiler için geçerlidir. 

Ağır iş koşullarında çalışan meslek grupları için;

Gazetecilik, polislik, madencilik,  itfaiyecilik ve askerlik gibi iş kollarında çalışan vatandaşların çalışma sürelerine, ek çalışma dönemleri de eklenebilir. Bu yöntem sayesinde ilgili işlerde çalışmış  kişilerin emeklilik dönemleri, daha erkene çekilebilir.

 Dikkat! SGK duyurdu! Bu hastalığı olan 1800 gün primle emekli olacak!

Milyonlara erken emeklilik müjdesi! 50 yaşında emekli olabileceksiniz!

Erken emeklilik için kritik tarih! Dilekçe verin, hemen emekli olun!