20 / 05 / 2024

SGK’dan 50 bin TL’nizi almayı unutmayın! O üçlü tarihi sakın kaçırmayın!

SGK’dan 50 bin TL’nizi almayı unutmayın! O üçlü tarihi sakın kaçırmayın!

SGK’lı vatandaşlara duyuru yapıldı. SGK 50 bin liranın yatırılacağını açıkladı. İşte detaylar!



Özel olarak çalışan kişilerin primleri ve tahakkuk haklarının da SGK tarafından iyi bir şekilde sağlanmaya başlayacak. Bunun yanı sıra SGK’nın sağladığı prim ve tahakkuk ile alakalı olarak sağlanacak olan limitlerin aşağı yukarı tam olarak ne kadar olacağı ile ilgili ince bir şekilde bakıldığında takdirde limitlerin 50.000 Türk Lirası olacağı görülmektedir. İş veren ve prim ödemeleri ile SGK ödeneği de verilmiş olacak.

İŞTE SGK’NIN PRİM ÖDENEKLERİNE DAİR DETAYLAR!

Bu günlerde merak edilen ve düşünülen konular arasında SGK’nın prim ödemeleriyle alakalı konularda yer alıyor. Çalışanlar ile ilgili da prim ile alakalı olan oldukça önem teşkil eden konulara yer verildiğini görmekteyiz ki tereddütsüz hali ile bir şekilde onardan biri olarak karşımıza primin ödenekleri çıktığın görülmektedir. Peki bu sağlanacak olan prim ödeneklerinin ne kadar olacağına dair vatandaşların baktıklarında de göreceği 50.000 Türk Lirası miktarında olması gerektiği söylenebilir. Bundan dolayı da SGK ile ilgili alınacak olan fazladan özel primler nedeniyle güncel hesaplarına çalışan taahhuk primi yatırılmış olacak.

RAPOR PARASININ YATIP YATMADIĞINI NASIL ÖĞRENEBİLİRİZ?

SGK tarafından alınan rapor için hesaplanan “Geçici İş Görmezlik Ödeneğini” e-Devlet sistemine giriş yaparak kolaylıkla öğrenebilirsiniz. E-devlete giriş yapıldıktan sonra“4A/4B İş Göremezlik Ödemesi Görme” ekranına girerek gerekli bilgilere erişim sağlayabilirsiniz.

UNUTULAN RAPOR PARASI NASIL ALINIR?

Verilen rapor kapsamında uygunluk durum tespiti bilindiği üzere SGK görevlileri tarafından yapılmaktadır. Eğer rapor yetkililer tarafından onaylanmış, kabul edilmiş ise PTT kapsamında gerekli ödemeler yapılmaktadır.

Ödemelerin tamamlanmasından sonra kişiler PTT’ye giderek unutulan rapor parasını alabilme olanağına sahip olurlar. Bu işlemden sonra da kişilere onaylama süreci ile alakalı SMS gönderilir, bilgilendirme yapılır. Gönderilen SMS ile de istenen tutar kişilere geri verilir. Kişilerin istedikleri tutar kendi şahsi banka hesapları üzerinden yatırılır. Aynı zamanda kişiler bankaları vasıtası ile sorgulama işlemlerini de gerçekleştirebilme imkanı verilir. Geri ödenmeme ihtimali ise kişilerin rapor süresinin 3 günün altında olması halinde gerçekleştirilir.

Hyundai’den görülmemiş kampanya! 295 TL’ye yeni araç sahibi olun!

Erken emeklilik onlara vurdu! 48 yaşını geçenler bu listede! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön