02 / 05 / 2024

SGK'dan çalışan annelere 325 Euro destek müjdesi! İstanbul, İzmir ve Ankara'da 12 ay boyunca verilecek!

SGK'dan çalışan annelere 325 Euro destek müjdesi! İstanbul, İzmir ve Ankara'da 12 ay boyunca verilecek!

SGK, AB finansmanıyla 0-36 aylık çocuk sahibi sigortalı annelerin faydalanabileceği projeden, 3 bin 500'ü anne ve 3 bin 500'ü bakıcı olacak şekilde toplam 7 bin kadına 325 Euro destek sağlanacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...



Sosyal Güvenlik Kurumu (DGK) tarafından sürdürülen Avrupa Birliği (AB) destekli projeyle Ankara, İstanbul ve İzmir'de 0-36 aylık çocuk sahibi 3 bin 500 sigortalı anneye 12 ay boyunca ayda 325 Euro destek sağlanacak. 

SGK tarafından "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"nin ikinci fazının hayata geçirilmesi için çalışmalar tamamlandı. 

SGK dan çalışan annelere 325 Euro destek müjdesi! İstanbul, İzmir ve Ankara da 12 ay boyunca verilecek! 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; AB'nin finansman desteği sağladığı projeyle 0-36 ay arasında çocuğu olan ve çocuk bakım sorumlulukları sebebiyle istihdamdan uzaklaşma riski olan annelerin, desteklenerek kayıtlı istihdamda kalmaları ya da istihdama katılmaları hedefleniyor. 

Ankara, İstanbul ve  İzmir  illerinde 12 ay boyunca uygulanacak projeyle, çalışan annelere ayda 325 Euro destek sağlanacak. 

Eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvikinin de amaçlandığı projeden, 3 bin 500'ü anne ve 3 bin 500'ü bakıcı olmak üzere toplam 7 bin kadın yararlanacak. 

Projeden faydalanma koşulları ve  SGK tarafından gelecek günlerde duyurulacak. 

SGK dan çalışan annelere 325 Euro destek müjdesi! İstanbul, İzmir ve Ankara da 12 ay boyunca verilecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, proje ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında kayıtlı istihdama büyük önem verdiklerini ve kayıt dışı istihdamla mücadelelerini kararlılıkla devam ettirdiklerini belirtti. 

Kadınların istihdamda kalmaları ve istihdama katılmaları amacıyla hayata geçirilen İş-Pozitif Projesi'nin yanı sıra destek ve teşvikleri içeren başka projeler de sürdürdüklerine dikkat çeken Bakan Işıkhan, "SGK'nin uygulayıcısı olduğu, Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi de bunlar arasında. Toplam bütçesi 15,3 milyon Euro olan projeyle üç büyük kentimizde, 12 ay boyunca çalışan annelere 325 Euro destek verilecek. Proje sayesinde hem anneler aldıkları maddi destekle istihdamdan kopmayacak hem de eğitimli ve sertifikalı çocuk bakıcılarımızın istihdamı teşvik edilmiş olacak" diye konuştu. 

Işıkhan, bu proje ile anneleri de çocukları da bakıcıları da desteklemiş olacaklarının altını çizdi. 

Clio fiyat listesi belli oldu! Renault Clio almak isteyenler hemen baksın! Renault Clio 2024 fiyatı ne kadar?

Garanti emekli promosyon 2024! Bu ay emeklilere kesin yatacak rakam belli oldu! Garanti Bankası emekli promosyon kaç TL?

Kuveyt Türk emekli banka promosyonu! SSK, Bağ-kur, emekli sandığı emeklileri dikkat! 12 bin lira promosyon veriliyor!

T.C. ile emekli promosyon sorgulama 2024! Emekliler şimdi kontrol edin: Emekliye en çok promosyon veren bankalar!


Geri Dön