06 / 05 / 2024

Sheraton ve Hilton Şanlıurfa 6 ay içinde açılacak!

Sheraton ve Hilton Şanlıurfa 6 ay içinde açılacak!

Peygamberler şehri Şanlıurfa, tarihî ve kültürel zenginliğiyle otel yatırımcılarının yeni gözdesi olmaya başladı. Dedeman'ın ardından Sheraton ve Hilton da 6 ay içinde misafir kabul etmeye başlayacak.



Üç yıl önce kente gelen ünlü otel zinciri Dedeman'ın ardından Sheraton ve Hilton da 6 ay içinde misafir kabul etmeye başlayacak. Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan'ın verdiği bilgiye göre Kale Grubu, Hakan Plastik, Novotel, Güllüoğlu ve Güral Otelleri de şehirde turizm yatırımı için nabız yokluyor. Dedeman Şanlıurfa Oteli'nin düzenlediği tanıtım toplantısında konuşan Vali Okutan, komşu ülkelerle vizelerin kaldırılmasıyla birlikte ulusal ve uluslararası alanda markaların Şanlıurfa'ya yatırım için atağa kalktıklarını söyledi. Bu alanda öncülüğü 3 yıl önce Dedeman'ın attığını belirten Okutan, otelin açılmasından sonra her yıl en az 40 bin yeni turistin şehirde konaklamaya başladığını bildirdi.

Artan otel yatırımlarının sağlıklı ilerleyebilmesi için altyapı çalışmalarına da hız verdiklerini vurgulayan Vali, terörün olmadığı ve vizelerin kalktığı bir ortamda, insanlık tarihinin başlangıç noktalarından biri olan Şanlıurfa'nın ağırladığı turist sayısının her geçen dönem arttığını ifade etti. Nuri Okutan, "Bu yıldan sonra Şanlıurfa için tanıtım seferberliğine girişeceğiz. Termal, kültür ve inanç turizmi pastasından en yüksek payı alabilmeyi amaçlıyoruz." diye konuştu. Dedeman Otelleri Bölge Müdürü Adnan Hastürk ise Anadolu'nun birçok ilinde öncü olduklarını, Şanlıurfa'nın da bunun önemli ayaklarından birini oluşturduğunu kaydetti. Bu bölgeye çok önem verdiklerini, yaptıkları araştırmalardan güç alan başka şirketlerin de buralara gelmeye çalıştığını ifade eden Hastürk, bu gelişmenin hem kendileri hem de bölge açısından sevindirici olduğunu dile getirdi.

Hastürk, bu bölgede bir hareket olduğunu, bunda Suriye'nin de etkisi olabileceğini, GAP projesinin tamamlanmasıyla Harran Ovası'nın canlanacağını vurgularken, "Bölgenin daha önce yaşamış olduğu birtakım politik problemler de halledilirse, burası kalkınmada büyük mesafeler alacak bir yer. Özellikle komşu ülkelerde, kültürümüzle alakalı yerlerde büyümek istiyoruz." açıklamasını yaptı.

Dedeman Otelleri Şanlıurfa Genel Müdürü Aydın Duran da, şu anda Suriyeli turist oranlarının yüzde 5 civarında olduğunu, ancak yeni başlayan Borajet seferleriyle birlikte bu rakamın hızla artacağını aktardı. Dedeman'ın halen Türkiye'de 14, Suriye'de 3, Bulgaristan'da 2, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Özbekistan'da da 1'er olmak üzere toplam 21 oteli bulunuyor.
Zaman/MUSTAFA YAĞMURLU
 


Geri Dön