28 / 04 / 2024

Shopping Fest'te her gün iki AVM gece 2'ye kadar açık kalacak

Shopping Fest'te her gün iki AVM gece 2'ye kadar açık kalacak

18 Mart-26 Nisan tarihlerinde düzenlenecek alışveriş festivali Shopping Fest'te 40 gün boyunca her gün iki AVM gece 2'ye kadar açık kalacak. Sezon ürünleri yüzde 30 indirimli satılacak



New York ve Dubai gibi ünlü metropollerin sansasyon yaratan alışveriş haftası İstanbul'a da geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın liderliğinde 50 milyon liralık bütçeyle hazırlıklarına başlanan İstanbul Shopping Fest, Türkiye'ye alışveriş festivali geleneğini yerleştirecek. 18 Mart - 26 Nisan tarihleri arasında yapılacak festival kapsamında alışveriş merkezleri ile Taksim, Nişantaşı, Şişli, Bakırköy, Fatih, Bahariye ve Bağdat caddeleri her gün farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak. Sezon ürünlerinde yüzde 30'lara varan indirimlerin yapılacağı festival kapsamında turist başına 580 dolar olan harcamanın bin dolara çıkması, 2 milyar dolar olan perakende ticaret hacminin de 2023 yılında 10 milyar dolar değerine çıkarılması hedefleniyor. Festivalin tanıtımı için düzenlenen toplantıda konuşan en büyük finansal destekçi Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Shopping Fest için seçilen tarihlerin çok isabetli olduğunu, 18 Mart-26 Nisan arasındaki 40 gün 40 gecenin, nevruz, paskalya, hamursuz gibi İstanbul'da yaşayan kültürlerin, dinlerin çok özel günlerine denk geldiğini söyledi.

30 MİLYON TURİST HEDEFİ

Geçen yıl dünyada kriz varken Türkiye, yılı artı rakamlarla kapattı. Bu artışta İstanbul'umuzun önemli bir payı var" diyen Günay, bu yıl da 28.5 milyon civarında bir rakamı yakalayacaklarını dile getirdi. Günay, 2011'de 30 milyon turisti ağırlayacaklarını 22-23 milyar dolar gelir beklediklerini söyledi.
Sabah


Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

40 gün 40 gece alışveriş bayramı

18 Mart-26 Nisan tarihlerinde yapılacak alışveriş festivalinde İstanbullular, 40 gün 40 gece alışveriş yapabilecek,konserlerle eğlenecek. 50 milyon lira bütçeli festivalden 3 milyar dolar gelir bekleniyor

18 Mart-26 Nisan 2011 tarihleri arasında düzenlenecek olan İstanbul Shoppingfest ile kente gelenler 40 gün 40 gece alışveriş ve eğlenceye doyacak. 50 milyon lira bütçeye sahip projenin gıda ve konaklama dışında 3 milyar dolarlık bir ticaret hacmi oluşturması bekleniyor.
Proje süresince AVM’ler gece saat 23.00’e kadar açık kalacak. Perşembe- cuma- cumartesi günü İstanbul’un iki yakasında birer AVM’de alışveriş gece saat 2’ye kadar sürecek. Bağdat Caddesi, Nişantası ve Beyoğlu’nda da çeşitli eğlenceler düzenlenecek, çekilişlerle ödül dağıtılacak.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “18 Mart-26 Nisan arasındaki 40 gün 40 gecenin, nevruz, paskalya, hamursuz gibi İstanbul’da yaşayan kültürlerin, dinlerin çok özel günlerine denk geliyor. İstanbul’da eğlence ve alışverişin yanı sıra bütün dinlerin coşkulu günleri ve bayramları harman olacak” diye konuştu.

Alışveriş potansiyeli

İstanbul’da büyük bir alışveriş potansiyeli olduğunu anlatan Günay şunları söyledi: “İstanbul’daki yeni alışveriş merkezlerinin gelişmesi İstanbul’un geleneksel alışveriş mekânlarını gündemden çıkarmayacak. Kapalıçarşı, Mısır Çarşısı’nı unutturmamalı. Perşembe Pazarı ve Galata ile ilgili yeni projeler yapma ihtiyacını gündemden kaldırmamalı. İstanbul’u önce bu coğrafyada, sonra dünyada çok ciddi bir alışveriş merkezi haline getirirsek, geleneksel alışveriş merkezlerimiz de dünya çapında bilinir.”

Kişi başı harcama hedefi 1.000 dolar

İstanbul Shoppingfest Eşbaşkanı Yılmaz Yılmaz turistlerin kişi başı yaptıkları alışveriş miktarını 580 dolardan 1.000 dolara çıkarmayı hedeflediklerini dile getirirken, “2015 yılı için İstanbul’a beklenen 10 milyon turistin 1.5 milyonunun bu festivalden gelmesini planlıyoruz” dedi.
2023’e kadar gıda dışı olmak üzere 10 milyon dolarlık perakende ticaret hacmine ulaşılmasını istediklerini anlatan Yılmaz şöyle dedi:
“2010’da 1.8 milyar dolar olan perakende ticaret hacminin 2015’te 6 milyar dolara çıkaracağız.”

Gece 2’ye kadar AVM’ler açık

-  Proje ile 40 gün 40 gece 90 AVM 23.00’e kadar açık kalacak.
-  Taksim, Nişantaşı, Şişli, Bakırköy, Fatih, Bahariye ve Bağdat Caddesi’nin yanı sıra Kapalıçarşı, Mısır Çarşısı gibi geleneksel noktalar da festivale katılacak.
-  Sokak şenlikleri, konserler, gösteriler, çocuklara özel oyunlar ve oyuncaklar, müzik etkinlikleri, partiler, yarışmalar, moda gösterileri ve defilelerle İstanbullular eğlenceli vakit geçirecek.
-  Yeni sezon ürünlerinde yüzde 30 indirim yapılacak. 
-  Geç saatlerde alışveriş yapanları daha yüksek oranda indirimler bekleyecek.
-  Her gün bir kişiye çekilişle otomobil hediye edilecek.
-  Yurt dışından gelen turistler arasından 40 çiftin nikahı da kente kıyılacak.
-  Çalışma sürelerinin bu süreçte uzaması nedeniyle istihdam yüzde 20 artırılacak.
-  Perşembe-cuma-cumartesi kentin iki yakasında birer AVM gece 2’ye kadar açık kalacak.
Milliyet

Alışveriş Festivali 40 gün 40 gece sürecek, 3 milyar dolarlık iş hacmi yaratacak

İstanbul Alışveriş Festivali, Kültür ve Turizm Bakanlığı başta, pek çok kamu ve sivil toplum kuruluşunun desteğiyle 18 Mart-26 Nisan 2011’de gerçekleşecek. 40 gün 40 gece sürecek festival için 50 milyon TL bütçe ayrıldı, 3 milyar dolar ticaret hacmi yaratması bekleniyor. AMPD Başkanı Mehmet Nane, “Cebimizden çıkan para 50 milyon lira ama yapılan tanıtımın değeri 500 milyon doları bulacak” dedi.

UZUN zamandır hayali kurulan İstanbul Shopping Fest (Alışveriş Festivali) 18 Mart-26 Nisan 2011’de Kültür ve Turizm Bakanlığı başta, pek çok kamu ve sivil toplum kuruluşunun desteğiyle gerçekleşiyor. Dubai’dekine benzer 40 gün 40 geçe sürecek festival için 50 milyon TL bütçe ayrılıken, 3 milyar dolar ticaret yaratması bekleniyor. Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı Mehmet Nane, “Cebimizden 50 milyon TL çıkacak ama Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yurtdışındaki bilboard’ları, THY’nin hem uçak içi hem biniş kartları üzerinde yapacağı reklamlar, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin tahsis edeceği otobüsler vs. dikkate alınınca etkinliğin bütçesinin değeri 500 milyon dolardır” dedi.

Gelenekseli unutmayalım

İstanbul’un özel bir dünya şehri ve Türk Devleti’ne dünyanın, tarihin özel bir armağanı olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul’da büyük bir alışveriş potansiyeli olduğunu söyledi. Yeni alışveriş merkezlerinin gelişmesinin İstanbul’un geleneksel alışveriş mekanlarını gündemden çıkarmayacağını vurgulayan Günay şöyle konuştu: “İstanbul’un geleneksel alışveriş mekanlarını biz bu vesileyle daha fazla dünyada bilinir hale getirmeliyiz. Kapalıçarşı, Mısır Çarşısı unutulmamalı. Perşembe pazarı ve Galata ile ilgili yeni projeler yapma ihtiyacını gündemden kalkmamalı. İstanbul’u önce bu coğrafyada, sonra dünyada çok ciddi bir alışveriş merkezi haline getirirsek, geleneksel alışveriş merkezlerimiz de dünya çapında bilinir.”

Bayramlar harmanı yaşanacak

Shopping Fest için seçilen tarihlerin çok isabetli olduğunu bildiren Günay; nevruz, paskalya, hamursuz gibi İstanbul’da yaşayan kültürlerin, dinlerin çok özel günlerine denk geldiğini söyledi. 40 gün 40 gece İstanbul’da eğlence ve alışverişin yanı sıra bütün dinlerin coşkulu günleri ve bayramlarının harman olacağını anlatan Günay, “Bu, İstanbul’un ne kadar çok kültürlü, derin, farklı inançların, farklı kesimlerin, farklı etnik kökenlerin bir arada yaşayabildiği bir kent olduğunu da gösteriyor” dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu İstanbul’un muhteşem bir şehir olduğunu belirtirken, stanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise İstanbul’un artık dünya ülkeleri ile yarıştığını, İstanbul’un yeniden keşfedilmesi için çaba gösterdiklerini anlattı. Topbaş, “İstanbul herkese nasıl bakıyorsa öyle cevap verebilen bir şehir. Artık burası da dünyanın bir merkezi olmalı” dedi.

Turist başına 1000 dolar bekleniyor

İSTANBUL Shopping Fest Platformu Eş Başkanı Yılmaz Yılmaz, “Hedefimiz İtanbul’da şu anda 2 milyar dolar olan perakente ticaret hacmini festivalin katkısı ile 3 millar dolara çıkarmak. Yine İstanbul’da turist başına yapılan 580 dolar harcama rakamını 1000 dolara çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Yılmaz, 2015’te 10 milyon olarak hedeflenen turist sayısının 1.5 milyonunu da bu dönemde getirmek istediklerini belirterek “İstanbul’da şu anda 90 AVM var. Bu sayı 4 yılda 140’a ulaşacak. Çevre ülkelerde bakınca Atina’da 4, Sofya’da 5 alışveriş merkezi var” diye konuştu.

THY bagaj limitini artıracak, restoranlar indirim yapacak

THY, İstanbul Alışveriş Festivali süresince indirimler yapabilir ve taşınan yüklerde limiti artırabilir. Turizm Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) üyesi restoranlar ise alışveriş yapanlara indirimler
sunmaya hazırlanıyor.

Topbaş’tan evlilik teklifi

Büyükşehir Belediyesi 40 gün boyunca her gün bir çifti İstanbul’da evlendirmek istiyor. Kadir Topbaş’ın önerisine destek veren Bakan Günay “O zaman bütün nihakları sen kıyarsın” dedi.
Markalar festival boyunca indirim dönemi olmamasına rağmen yüzde 30 civarında indirimler yapacak. Gece alışverişi ve eğlenceyi desteklemek için akşam 22.00’den sonra yapılan alışverişlere ekstra indirimler verilecek.

Günay: Turizm gelirini de artıracak

TÜRKİYE’nin 2010 yılında 28.5 milyon turist rakamına ulaşacağını kaydeden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2011’de ise bu rakamın 30 milyona çıkacağını söyledi. Günay “Bu yıl için hedeflenen turizm geliri ise 22-23 milyar dolar. Gelecek yılda bunu 25 milyar dolara çıkarmak istiyoruz. Bunun için festivalin katkısı büyük olacak” dedi. Bu organizasyonu turizm Bakanlığı’nın yanısara, İstanbul Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, TİM, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Kalkınma Ajansı gibi pek çok kuruluş destekliyor.
Hürriyet/Demet CENGİZ BİLGİN


İstanbul'da 40 gün 40 gece alışveriş rüzgârı esecek

Amerika ve Avrupa'da özellikle yılbaşı ve dinî bayramlarda düzenlenen alışveriş festivalinin bir benzeri Türkiye'de başlıyor. 18 Mart-26 Nisan tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek Shopping Fest, birkaç günle sınırlı olmayacak. 40 gün 40 gece devam edecek etkinlik kapsamında mağazalar sabaha kadar açık kalacak. Ürünler yüzde 50 ucuza satılacak.
 

Hafta sonları alışveriş ve gezi için başta Araplar olmak üzere Yunanistan ve bulgaristan'dan turistlerin Türkiye'ye gelmesini fırsat bilen işadamları ilginç bir etkinliğe imza attı. İstanbul Shopping Fest (alışveriş festivali) kapsamında bir araya gelen devlet ile özel sektör temsilcileri, bu sayede hem daha fazla turisti İstanbul'a getirmeyi hem de perakende cirolarını artırmayı hedefliyor. Toplam 50 milyon TL'lik bir bütçe ile gerçekleştirilen organizasyon İstanbul genelinde '40 gün 40 gece alışveriş' sloganıyla düzenlenecek. Söz konusu organizasyon her yıl 18 Mart-26 Nisan tarihleri arasında tekrarlanacak. İstanbul Shopping Fest, 2 milyar dolarlık perakende ticaret hacmini 2023 yılında 10 milyar dolara çıkarmayı amaçlıyor.

Turizm Bakanlığı, İstanbul Valiliği, Türkiye İhracatçılar Meclisi, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği ve Türk Hava Yolları gibi kurumların desteğini arkasına alan İstanbul Shopping Fest'in tanıtımında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin son dönemde dünya turizminin önemli merkezlerinden biri haline geldiğini belirtti. Günay, kriz döneminde dünyanın önde gelen ilk 10 ülkesinden 9'unun yılı eksilerle kapatmasına karşın, Türkiye'nin bu dönemi artı sonuçlarla kapattığına dikkat çekti. Yıl sonu itibarıyla ülkeye gelen turist sayısının 28,5 milyon kişiye ulaşacağını kaydeden Bakan, "Bu artış geçen yıla göre yüzde 6'dan fazla bir rakama isabet ediyor. Bu yıl turizmden yaklaşık 22-23 milyar dolarlık bir gelir hedefliyoruz. Bu rakam Türkiye'nin bütçesinde önemli bir kalemi oluşturuyor. Gelecek yıl ise hedefimiz 25 milyar dolarlık bir gelire sahip olmak." dedi. Hedeflerinin Türkiye'de turizmi çeşitlendirmek olduğunu aktaran Günay, sözlerine şöyle devam etti: "İstanbul'daki modern alışveriş merkezlerinin gelişmesi, İstanbul'un geleneksel alışveriş mekânlarını gündemden çıkarmamalıdır. Yeni AVM'lerin gelişmesi Kapalıçarşı'yı, Mısır Çarşısı'nı unutturmamalı."

İBB Başkanı Kadir Topbaş ise İstanbul'un artık dünya ülkeleri ile yarıştığını, İstanbul'un yeniden keşfedilmesi için çaba gösterdiklerini söyledi. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de etkinlik ile hem İstanbul'u hem de Türkiye'nin perakende sektöründe geldiği noktayı tüm dünyaya gösterme fırsatını bulacaklarına vurgu yaptı. Büyükekşi, yurtdışından gelecek turistlerin gözündeki Türkiye'nin algısını daha yukarılara çekme gayreti içinde olduklarını kaydetti.

Kapalıçarşı da şenlenecek

Öte yandan 18 Mart-26 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan proje ile İstanbullular, 40 gün 40 gece Taksim, Nişantaşı, Şişli, Bakırköy, Fatih, Bahariye ve Bağdat Caddesi'ndeki alışveriş merkezi ve mağazalarda sabaha kadar alışveriş yapma fırsatı bulacak. Ayrıca sokak şenlikleri, konserler, gösteriler, müzik etkinlikleri, moda gösterileri ve defileler ile İstanbulluların hoş bir vakit geçirmeleri de sağlanacak. Yüzlerce yerli ve yabancı markanın yanı sıra Kapalıçarşı, Mısır Çarşısı gibi geleneksel alışveriş noktalarının da katılacağı etkinlikte, yeni sezon ürünlerinde yüzde 50'lere varan indirimler yapılacak. Bu etkinlik kapsamında ayrıca 2 milyar dolar olan perakende ticaret hacminin 2023 yılında 10 milyar dolar değerine çıkarılması hedefleniyor.
Zaman/Bayram KAYA

40 gün indirim, her gün hediye oto

18 Mart-26 Nisan 2011’de yapılacak İstanbul Shopping Fest için hazırlıklar başladı. 40 gün sürecek indirim festivali sırasında her gün oto çekilişi yapılacak

Türkiye’de alışveriş turizminin canlandırılması için hayata geçirilen İstanbul Shopping Fest (Alışveriş, Kültür ve Eğlence Festivali) için hazırlıklar başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Valiliği himayesinde düzenlenen İstanbul Shopping Fest, 18 Mart-26 Nisan 2011 tarihlerinde gerçekleştirilecek. ‘40 gün 40 gece’ sürecek olan ve 50 milyon lira bütçeyle hazırlanan festivalde, İstanbul’un en ünlü alışveriş caddeleri renkli organizasyonlara ev sahipliği yapacak. Ünlü markaların, ürünlerinde yüzde 30’lara varan indirim uygulayacağı ve her gün bir otomobil çekilişi yapılacak olan festivalden 3 milyar liralık alışveriş hacmi bekleniyor. Festivalin tanıtım toplantısında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Shopping Fest tarihlerinin çok isabetli olduğunu nevruz, paskalya gibi İstanbul’da yaşayan kültürlerin, dinlerin çok özel günlerine denk geldiğini söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise İstanbul’un artık dünya ülkeleri ile yarıştığını, İstanbul’un yeniden keşfedilmesi için çaba gösterdiklerini anlattı. Türkiye İhracatçılar Merkezi Başkanı Mehmet Büyükekşi, bu festival ile hem İstanbul’u hem de Türkiye’nin perakendenin geldiği noktayı tüm dünyaya gösterme fırsatını yakalayacaklarını söyledi.
Star/KAAN ZENGİNLİ


Geri Dön