08 / 05 / 2024

Sierra Leoneliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Sierra Leoneliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Sierra Leone vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul sahibi olma hakları var mıdır? Sierra Leoneliler Türkiye'den ev alabilir mi? Sierra Leoneliler Türkiye'den arsa alabilir mi? İşte Tapu Kanununda yer alan esaslar...



Sierra Leoneliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Sierra Leone, ya da resmî adıyla Sierra Leone Cumhuriyeti, Batı Afrika'da bir ülkedir. Ülkeye Portekizliler bölgede bol miktarda aslan bulunmasından dolayı aslanlı dağlar, aslanlı sıradağlar anlamına gelen bu ismi vermişlerdir. 


Kuzeydoğusunda Gine; güneydoğusunda Liberya ve güneybatısında Atlas Okyanusu bulunur. Sierra Leone 71.740 km2lik bir alanı kaplar ve nüfusu 6.296.803'dür. 


Peki, Sierra Leone vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul sahibi olma hakları var mıdır? Sierra Leoneliler Türkiye'den ev alabilir mi? Sierra Leoneliler Türkiye'den arsa alabilir mi?


Tapu Kanununda yer alan yabancıların gayrimenkul edinimi ile ilgili hükümlere göre yabancı ülke vatandaşları Türkiye'den mütekabiliyet şartı olmadan gayrimenkul sahibi olabiliyor.


Türkiye'den ev almak isteyen Sierra Leone vatandaşlarının gerekli belgeleri temin ederek, tapu dairesine gitmeleri gerekiyor.


Gereken belgeler:

-Kimlik belgeleri veya pasaportları,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkereleri,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslı veya onaylanmış bir örneği.



Geri Dön