10 / 05 / 2024

'Sıfır araç yok' diyenler yandı! Araç satışlarında yeni düzenleme resmen açıklandı!

'Sıfır araç yok' diyenler yandı! Araç satışlarında yeni düzenleme resmen açıklandı!

Sıfır araç alırken  milyonlarca vatandaşın yaşadığı sorunlar üzerine Ticaret Bakanlığı harekete geçti. 'Sıfır araç yok' diyenler yandı! İşte araç satışlarında yeni düzenleme...



ARAÇ ALIM SATIMDA YENİ DÜZENLEME!

Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklamada üretici, tedarikçi ve perakende işletmelerin piyasada darlık yaratıcı ve tüketicilerin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerinin, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'da "stokçuluk" kabul edilerek yasaklandığı anımsatıldı.

 Sıfır araç yok diyenler yandı! Araç satışlarında yeni düzenleme resmen açıklandı!

BAKANLIK DÜĞMEYE BASTI!

Ticaret Bakanlığı araç satışları ile ilgili yeni düzenleme için düğmeye bastı. Bakanlık :"İşletmelerin bu yasağa uyumu Bakanlığımızca yakından takip edilmekte ve aykırı uygulamalarda bulunan işletmeler hakkında ağır idari para cezaları uygulanmaya devam edilmektedir.

"Diğer taraftan, Bakanlığımızın stokçulukla mücadeleye yönelik faaliyetleri kapsamında, söz konusu aykırılıkların her biri stokçuluk kabul edilecek ve her bir aykırılık için ayrı ayrı olacak şekilde yetkili bayiler hakkında 4 milyon 458 bin 600 liraya kadar idari para cezası uygulanacaktır. Ayrıca, bu yetkili bayiler, Bakanlığımızın internet sitesinde ifşa edilecektir."

Ne altın ne de dolar... Herkes yatırım için ilk onu tercih etti! Buna yatırım yapan servetine servet ekledi!
İnternetten araç alıp satmak isteyenler dikkat! Dolandırıcıların yeni yöntemi deşifre oldu!

Geri Dön