28 / 04 / 2024

Sıfır araçlarda indirim sinyalleri!  Araba almak kolaylaşıyor mu?

Sıfır araçlarda indirim sinyalleri!  Araba almak kolaylaşıyor mu?

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un geçen hafta ikinci el otomobil satışları ile ilgili bir kısıtlama yapılacağının açıklamasının ardından otomobil sektöründe hareketlilik başladı. İşte detaylar…



"FİYATLAR DENGELENECEK"

İnşallah bu yeni yönetmeliğe ise bu al-satçıların da eklenmesi bizim sektörün temsilcileri olarak en büyük arzumuzdur. Bunlar tamamen piyasadan elini çektiği zaman bunlara bir cezai müeyyide uygulandığında da piyasada araç sayısının da çoğalacağını araya değerinde varacağı enflasyonist ortamda rakamların çoğalarak arttığı dönemde fiyatların dengeleneceği şeklinde artıları oluşacaktır.

Bizim en büyük isteğimiz ve arzumuz ise çıkacak olan kanuna kayıt dışı şeklinde tabir ettiğimiz kişilerin dahil edilmesi durumudur. Bunlara bir cezai müeyyidesidir. Bu şekilde piyasada bir rahatlama olacaktır.

Bizler, öyle kişiler görüyoruz ki garajında ya da iş yerinde bayide olmayan araçların her renginden bulunduran kişilerle görüyoruz. Önemli olan bu kişilerin bu araçları stoklamasına engel olup bunların piyasaya sürülmesini sağlamak. Bu ise kayıt dışılığın önüne geçmek ile mümkün oluyor.

SIFIR ARAÇ FİYATLARINDA BİR DÜŞÜŞ BEKLİYOR MUSUNUZ?

Eğer sıfır araç satışlarında da bir düşme yaşanırsa ki şu anda düşüş eğiliminde. O zaman sıfır araç satışları ile ilgili çeşitli kampanyalara gelebilir. Distribütörler kampanya yapabilir ve buradan da kar marjından fedakarlık edilip indirime gidilebilir.”

EDİTÖR NOTU: Bu haber 15 Ağustos 2022 tarihinde saat 16.38'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,01 Türk Lirası, euro 18,47 Türk Lirası, altının gramı ise 1043 Türk Lirası değerinde.

17 Ağustos yaklaşırken… İşte depremin yıkıcı etkilerini azaltan teknolojiler

Dolar 21 lira! Para piyasaları uzmanı Selçuk Geçer rakam verirken tarihini de açıkladı

A101’de televizyon şenliği! Uygun fiyata kaliteli televizyon alın! Philips, Samsung, Toshiba ve daha fazlası…


Geri Dön