25 / 08 / 2024

Sıfır otomobil sorununa devlet el koyunca, bayiler hizaya geldi!

Sıfır otomobil sorununa devlet el koyunca, bayiler hizaya geldi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın otomotiv sektöründeki iddialarla ilgili inceleme başlatması sonrası sektörde önemli hareketlilik yaşandı. İddialara göre bazı bayiler fiyatları aşağı çekerken, bazıları ise zorunlu kasko, aksesuar gibi dayatmaları rafa kaldırdı.



SIFIR OTOMOBİL NEDEN BULUNMUYOR?

Türkiye’de sıfır otomobilin neden bulunmadığı sorusuna yanıt veren Ertemel, normal süreçte fabrikaların yılda bir ya da iki kez bakım onarım ya da bant değişikliği sebebiyle üretime ara verebildiklerini hatırlatarak, ancak olağan dışı verilen araların temel sebebinin hammadde  ve tedarik sıkıntısı olduğunu vurguladı. Kafi derecede parça üretilip tedarik edilemesinin bu sorunun başlıca nedeni olduğunu vurgulayan Ertemel, fabrikaların bir süre üretime ara vermek zorunda kalabildiğine vurgu yaptı.

Sıfır otomobil sorununa devlet el koyunca, bayiler hizaya geldi!

ZORUNLU SATIŞ!

Ertemel, otomobil bayilerinin zorunlu aksesuar satışı kasko ve trafik sigortasının kendi bünyelerinde yapılmasının zorunlu tutulması ya da takasa ikinci el araç almadan sıfır araba satışı yapılmaması gibi duyumları hem vatandaşlar hem de meslektaşlarımızdan aldıklarını belirterek, “Bu şekilde ticaretin akışını bozan haksız uygulamaların önüne geçilmesini ve bu konular hakkında çalışma yapılmasını bizlerde oldukça olumlu karşılıyoruz” diye konuştu.


Geri Dön