01 / 05 / 2024

Sıfır otomobillere satış kısıtlaması geldi mi? Sıfır otomobillere satış kısıtlaması getirilecek mi?

Sıfır otomobillere satış kısıtlaması geldi mi? Sıfır otomobillere satış kısıtlaması getirilecek mi?

Sıfır otomobillere satış yasağının gelip gelmeyeceği merak ediliyor. İşte satış yasağına dair detaylar!



SIFIR ARAÇLARA SATIŞ YASAĞI GELECEK Mİ?

Otomobil piyasasında araç bulunamaması ve buna rağmen fiyatlardaki artış Ticaret Bakanlığını harekete geçirdi. Ticaret Bakanlığı bu konu için bir süre önce inceleme başlattı ve otomobil satışında bayi, galeri ve filo üçgenindeki yapılan oyunu meydana çıktı. Bakanlığın çalışmaları sürerken, gelen şikayetler de bir yandan değerlendiriliyor.  Ticaret Bakanı Mehmet Muş, incelemelerin devam ettiğini, gerekirse araç satışı ile ilgili düzenlemenin yapılacağını açıklamıştı.

SIFIR ARAÇLARA SATIŞ KISITLAMASI GETİRİLECEK Mİ?

Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi'nde geçtiğimiz hafta konuşma yapan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, otomobil satışlarında bayi, galeri ve filo üçgeninde yapılan araştırma hakkında bilgi vermişti.

Sabah Gazetesi’nin haberine göre, otomobil fiyatlarındaki artış ve araç bulunamamasına yönelik yapılan şikâyetlere dikkat çeken Bakan Muş, bayilerin otomobili galeriye satmış gibi fatura kestiğini ve 'araç yok' denildiğini belirten Bakan Muş, "Galeride araç katmerli fiyata satılıyor. Şişirilmiş fiyatı paylaşıyorlar. Aslında bu işlem kağıt üzerinde" dedi. Araç kiralama şirketlerinin de (Rent a Car) ana bayiden araç almış gibi görünüp aracı yüksek fiyattan elden çıkardığını ifade eden Muş, "Onlara belli kilometre dolmadan ya da belli süre geçmeden satış kısıtlaması getireceğiz" şeklinde konuştu.

İHBARLAR GELMEYE DEVAM EDİYOR! CEZASI VAR!

Konunun incelendiğini ve tespiti durumunda 2 milyon lira ceza kesildiğini söyleyen Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sözlerini şöyle sonlandırdı; "Vatandaşlarımızdan özellikle bayilerin, galerilerin fatura ettiği araçlarla ilgili normal fiyatının üzerinde bazı taleplerde bulunulduğu konusunda ihbarlar geliyor. Bunu inceliyoruz. Bununla ilgili bir çalışmamız söz konusu eğer bir bayii, bir galeri ile böyle ortaklığa girip arabaları bayi üzerinden bunları üçüncü bir şahsa faturalandırıp ya da faturasız normal fiyatının üzerinde bir fiyat istedikleri tespit edildiği zaman ona göre uygulamamız olacak. Yapacağımız tespitlere göre gerekirse orada bazı değişiklere gidilebilir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı sürekli işçi alımı! 1017 personel alınacak! İşte detaylar!

İslam Memiş doların akıbeti hakkında açıklamada bulundu! Dolar eğer…

TOKİ sosyal konut projesi detayları! Ev sahibi olmayan kalmayacak! İşte detaylar!


Geri Dön