23 / 07 / 2024

Sigorta prim desteğinden kimler yararlanabilir? Sigorta prim desteği ne demek?

Sigorta prim desteğinden kimler yararlanabilir? Sigorta prim desteği ne demek?

Sigorta girişi olanlar primlerine dair pek çok soru sormaktadır. İşte o sorular ve yanıtları!




SİGORTA PRİM DESTEĞİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

SGK yani sigorta teşviklerinden küçük veya büyük fark etmeden bütün işyerleri yararlanma hakkına sahiptirler. İşyerindeki personel sayısının uzun, kısa vadede arttırılmış olması en önemli faktörlerden biridir.

SİGORTA PRİM DESTEĞİ NE DEMEK?

SOSYAL GÜVENLİK DESTEK PRİM TEŞVİKİ NEDİR?

Belirli yaş, sigortalılık süresi ve prim ödeme gün sayısı kriterini yerine getirip emeklilik ve yaşlılık aylığı bağlanmış olan sigortalıların yaşlılık aylığı kesilmeden hizmet akdine tabi çalışmaları durumunda işverenlerinden alınan prime denir.

SGK’DAN AÇIKLAMA!

Sigorta girişi olanlar dikkat! O tarihte SGK girişi olanlar, 42, 43,44,45 yaşında emekli olabilecek.

Emeklilik çağına gelmiş ama yaş şartından dolayı emekli olamayan milyonlarca kişinin beklediği düzenlemeler EYT yasası çerçevesinde devam etmektedir. Ancak gününü doldurmuş ve emekli olmak isteyenler için müjdeli bir haber verildi. Yapılan düzenleme ile birlikte emeklilik yolu açıldı.

Emeklilik yasası ile ilgili çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Emeklilik için yıl, yaş ve ikramiye günleri hesaplandıktan sonra birçok çalışan emekli olmak için gün sayıyor. Kalıcı olarak 3600 gün prim ödeyenlerin emeklilik hakkı bulunurken, bazı hallerde erken emeklilik seçeneği de bulunuyor. Ama erken emeklilik için belirli şartların yerine getirilmesi gerekmektedir.

Emekli olabilmek için kanunen belirli bir yaşa gelmek ve belirli gün sayısı için prim ödeme yapılması gerekiyor. Kadınlar için 20, erkekler için 25 yıl sigortalılık süresinin dolması ile emeklilik hakkını doğuruyor. Yaş, sigorta primi ve sigorta günlerinin yerine getirilmesi gibi kriterleri sağlayan vatandaşlar emekli olabiliyor. Bu şartlar, emeklilik sürecini kısaltıp farklı emeklilik seçenekleri sunabiliyor. Bakan Bilgin, EYT'lilerin durumlarına dair yapılan çalışmalar için açıklamalarda bulundu. Kendilerinin 1999 yılı öncesi işe girenlerin emeklilikte yaş sorunuyla karşılaşmasının çözümüne yönelik tek tip bir düzenleme hazırlığı içinde olduklarını duyurdu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön