05 / 05 / 2024

Sigorta şirketleri yalı sigortasına sıcak bakmıyor!

Sigorta şirketleri yalı sigortasına sıcak bakmıyor!

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na çarpan tanker sonrasında gözler yüzlerce değerli yalı ve önemli yapı bulunan boğaz bölgesine çevrildi...



Beylerbeyi mevkiinde bulunan Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’na geçtiğimiz Cumartesi günü çarpan gemi yalıyı kullanılamaz hale getirdi. Gözler kaza sonrası bir kez daha kıyı şeridinde yer alan yüzlerce değerli yalı ve önemli yapı bulunan boğaz bölgesine çevrildi.

Çare yalı sigortası

Son yaşanan kaza olayınsan sonra yalı sahiplerine de mecburi gemi çarpma sigortası yaptırıyor. Sigortası olmayan bir geminin kendi yalılarında oluşturacağı hasarı düşünen yalı sahipleri yalılarını gemi çarpması risklerinin de dahil olduğu sigorta poliçeleri ile güvence altına alıyor.Fakat sigorta primleri fazlasıyla yüksek. 50 milyon Euro değerindeki bir yalının yıllık sigorta bedeli 15 bin euroyu buluyor.

Yalıların yüzde 70’i sigorta yaptırdı

Son dönemde boğazdan sigortası olmayan gemi geçişi artı. Bu nedenle yalılar da mecburen sigorta yaptırmak zorunda kaldı.Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre; Nart Sigorta ve Reasürans Genel Müdür Yardımcısı Berna Katıoğlu, İstanbul Boğazı’nda 600 yalı bulunurken bu yalılardaki sigortalılık oranının yüzde 70 olduğunu söyledi. 

Sigorta şirketleri yalı sigortasına sıcak bakmıyor

Sigorta şirketlerinin yalı sigortalarına pek sıcak bakmadığını ifade eden Berna Katıoğlu, "Yalı sahiplerinin genellikle iş dünyasının önde gelen kişileri olması sebebi ile sigortacılar bir şekilde orta yolu bulup yapıların sigorta işlemlerini yapıyorlar. Bu yapılar sahip olduğu konum ve değer itibarı ile yüksek teminatlar ile sigorta altına alınıyor. Yangın riskinden sonra ilk akla gelen gemi çarpması konusu olduğu için hemen hemen hepsinin poliçesinde bu özellikle bir madde olarak eklenmiş durumda." açıklamasında bulundu. 


Geri Dön