28 / 04 / 2024

Saathane esnafı restorasyona sıcak bakıyor!

Saathane esnafı restorasyona sıcak bakıyor!

İmza kampanyası başlatan Saathane esnafı restorasyona sıcak bakıyor Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin imar değişikliği yapacağı Saathane Meydanı Projesi, hukuka takıldı. Belediyeye karşı hukuk mücadelesi veren esnaf, tarihi yapının tamamen yok edilmemesini



Tarihin restore edilerek korunmasının isteyen esnaf, bunu, başlattıkları imza kampanyası ile kamuoyuna duyurdu. 

Yıkım kapsamında olan Saathane. Meydanı'nın yenilenmesini isteyen bölge esnafı, imza kampanyası başlattı. 

Büyük Cami'de Cuma namazı ardından toplanan esnaflar, imza kampanyasıyla ilgili açıklama yaptı. Esnaflar adına konuşan Ümit. Ayla, 1800'liı yıllardan gelen ticari dokunun restore edilerek korunması ve yaşatılmasını istediklerini kay . r:'?:""sUV detti. Ümit Ayla, "Saathane bölgesini yıkımdan kurtarmak için ciddi bir hukuk mücadelesi ve uğraş içindeyiz. Samsunluların her ferdinin bir anısı olan Saathane çarşıları, maalesef imar planlan ve yapılaıvuygulama ile ortadan kaldırılacak. Bu aşamada biz Saat.haııe meydanı yok edilmesin, restore edilerek yaşatılsın istiyoruz. Bıuıun için imza kampanyası ile bize katkı sağlar iseniz sesimizi daha güçlü çıkarma anlamında destek bekliyoruz. 1800'lıi yıllardan itibaren gelen ticari dokusunu restore edilerek yaşatılmasını amaçlıyoruz." dedi. 

"TİCARETİN YAŞAMASI LAZIM" Saathane Meydanı'nın restorasyonuna ilişkin yaptıkları ı;aslak çalışmalarını anlatan Ayla, "Samsun halkının daha önce mezbelelik olarak gördüğü, şu anda da çok nezih bir hale gelen Bulvar AVM örneği var Bölge mizdeki ticaretin yaşamasını, 180 esnafla birlikte buradan bin kişi ekıûek yemektedir Bu bölge ayrıca ticareti temsil edon bir bölgedir. Ticaretin yaşaması, turistik ticaretin gelişmesini arzu etmekteyiz." ifadelerini kullandı. 


Haberde Denge


Geri Dön