27 / 04 / 2024

saathane meydanı

saathane meydanı

ÇEKÜL Vakfı üyeleri Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Saathane Meydanı ve tarihi binaların proje konseptleriyle ilgili sunum yapıldı.

Samsun Saathane Meydanı altyapı çalışmaları başladı!

Samsun 'un tarihi yapılarından birisi arasında yer alan tarihi Süleymaniye Medresesi 'nin temel kalıntılarından SASKİ kanalizasyon boru hattı geçirdi.

Samsun’un tarihi meydanı gün yüzüne çıkıyor!

Samsun'un en eski ve önemli ticaret ve yaşam merkezlerinden biri olan Saathane Meydanı, restorasyon ve rekreasyon projesiyle eski ihtişamına yeniden kavuşacak.Samsun’un tarihi meydanı gün yüzüne çıkıyor...

Saathane esnafı restorasyona sıcak bakıyor!

İmza kampanyası başlatan Saathane esnafı restorasyona sıcak bakıyor Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin imar değişikliği yapacağı Saathane Meydanı Projesi, hukuka takıldı. Belediyeye karşı hukuk mücadelesi veren esnaf, tarihi yapının tamamen yok edilmemesini

Samsun Saathane Meydanı'nın restore edilmesi isteniyor!

Samsun Büvükşehir Belediyesi'nin imar değişikliği yapacağı Saathane Meydanı Projesi, hukuka takıldı. Belediyeye karşı hukuk mücadelesi veren esnaf, tarihi yapının tamamen yok edilmemesini savunuyor...

Kentsel Dönüşüm'de Samsun'da ilk kepçe Saathane'ye vurulacak!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan ŞARA, Kentsel Dönüşüm kapsamında Saathane Meydanı’na ilk kepçenin bir hafta içerisinde vurulacağını ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden alınan yerlerin yıkımına başlanacağını açıkladı...

Samsun Saathane Meydanı Projesi’nde son durum ne? 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, yapımı devam eden Saathane Meydanı Projesi hakkında açıklamada bulundu. 

Samsun'daki tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafındaki yapılar yıkılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yapılan tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafında estetiği bozan binaların yıkımını gerçekleştiriyor. 

Samsun Saathane Meydanı'ndaki restorasyon çalışmaları tam gaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon ve onarım çalışmaları devam eden Samsun Saathane Meydanı'nda incelemelerde bulundu.

Samsun'daki 511 yıllık Taşhan için son rötuşlar!

Samsun İlkadım Saathane Meydanı'nda bulunan 511 yıllık tarihi Taşhan'da restorasyon çalışmalarını sona geldi. Çalışmaların Temmuz ayının ortalarına doğru bitmesi planlanıyor.

Samsun Saathane Meydanı Kentsel Tasarım Projesi'ne ödül!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından be sene 15.’si düzenlenen, “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nda “Saathane Meydanı Kentsel Tasarım Projesi” ile proje ödülüne layık görüldü.

Samsun Saathane Meydanı Projesi’nde sona yaklaşılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, ‘Saathane Meydanı Projesi’ çalışmalarını kış aylarına kadar bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Samsun'daki taşhan restore ediliyor!

Samsun'un kültürel miraslarından Saathane Meydanı’ndaki 500 yıllık tarihi taşhanın restorasyon çalışmalarına başlandı. Yürütülen proje kapsamında taşhan, orijinal haline döndürülüyor.

Samsun Saathane Meydanı projesi tanıtıldı!

ÇEKÜL Vakfı üyeleri Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Saathane Meydanı ve tarihi binaların proje konseptleriyle ilgili sunum yapıldı.

Samsun Saathane Meydanı projesi restorasyon çalışmaları başladı!

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan ve Samsun Büyükşehir Belediye'sinin katkılarıyla başlatılan Saathane Meydanı projesinin restorasyon çalışmaları başladı.

Samsun Saathane Meydanı restorasyonu tamamlanıyor!

Samsun Saathane Meydanı restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Her ne kadar esnaf durumdan memnun olmasa da, proje tamamlandığı zaman ortaya Samsun için hoş bir görüntü çıkacak.

Samsun Saathane Meydanı açık hava müzesi olacak!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Saathane Meydanı Projesi’nin önemli kazanımlarından birisi olacağı öngörülen arkeolojik kazılar devam ediyor.

Saathane Meydanı tarihi cam müzeye dönüşecek!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada Saathane Meydan'ında devam eden kazılar hakkında geniş çaplı bir açıklama yaparak gelecekteki süreç hakkında bilgi verdi.

Saathane Meydanı’nda restorasyon çalışmaları tamamlanıyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Saathane Meydanı’nda restorasyon projelerinin bitmek üzere olduğunu belirtti.

saathane meydanı Haberi

saathane meydanı


Başkanlık makamındaki ziyarete ÇEKÜL Vakfı Yüksek Danışma Kurulu üyesi Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Hurşit Arslan, Namık Kemal Döleneken ve Metin Keskin, ÇEKÜL temsilcisi Raif Tokel ile Arkeolog ve Sanat Tarihçisi Zeynep Biçer ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak katıldı.

Ziyaretle ilgili açıklamada bulunan ÇEKÜL üyesi Arkeolog ve Sanat Tarihçisi Zeynep Biçer, Tarihi Kentler Birliği (TKB) Samsun semineri için şehirde bulunduklarını belirterek, “Hem Samsun merkez hem de ilçelerde belediyelerin kültür mirasını korumak için yapmış oldukları çalışmalara destek vermek önceliğimiz. ÇEKÜL Vakfı yüksek danışma kurulu üyeleri ve TKB Encümen üyeleri şu anda Samsun’da. Programımız Tekkeköy ile başladı. Burada belediyeyi ziyaret ettik. Tekkeköy’ün kültür varlıkları ile ilgili bilgi aldık. Bundan sonraki süreçte Tekkeköy’ün koruma kapsamındaki projelerine destek vereceğiz. Yarın da...