04 / 05 / 2024

Sigorta şirketlerine maliyeti 500 milyar doları bulabilir!

Sigorta şirketlerine maliyeti 500 milyar doları bulabilir!

Risk modelleme şirketi AIR Worlwide tarafından yapılan araştırmaya göre sadece depremin sigorta şirketlerine maliyeti 35 milyar dolara kadar çıkabilir. Tsunaminin de hesaba katılmasıyla fatura 500 milyar dolara ulaşabilir



SİGORTACI Gazetesi yaptığı araştırma sonucu, Japonya'da yaşanan deprem ve tsunami felaketleriyle ilgili ilk hasar tahminine ulaştı. Depremden dolayı meydana gelen ilk hasar tahminleri AIR şirketi tarafından yapıldı. Japonya'daki depremde sigortalı mülk hasarı 15 milyar dolarla 35 milyar dolar arasında değişiklik gösterebilir. Bu rakama tsunaminin yarattığı zarar dahil edilmedi. şžirket, önümüzdeki günlerde gelecek detaylı bilgilerden sonra tsunami hasarı konusunda da tahmin yürütecek. AIR'in ilk tahminlerinin üst limiti, 1923'te yaşanan ve Japonya'da bugüne kadar en büyük hasara yol açan Büyük Kanto Depremi'nin yarattığı hasar kadar. 1923 yılında yaşanan bu depremde 35 milyar dolarlık hasar yaşanmıştı.



Konutların % 70'i ahşap
DEPREM bölgesindeki yerleşim alanlarının yüzde 70'inin ahşap yapılardan oluştuğu, sadece yüzde 25'inin betonarme olduğu tahmin ediliyor. Ticari yapılarınsa yüzde 50'den fazlasının betonarme, yaklaşık üçte birinin hafif metal veya çelik ve yüzde 10'undan azınsa ahşap olduğu belirtildi.


Akşam

 


Geri Dön