06 / 07 / 2024

Sigortası olanlara müjde! Bu para IBAN’a yatırılıyor! Hemen kontrol edin!

Sigortası olanlara müjde! Bu para IBAN’a yatırılıyor! Hemen kontrol edin!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından pek çok vatandaşlara müjde verildi. İşte detaylar!



Emeklilere, aylıkların dışında birtakım ek ödemeler de yapılmaktadır. Bazı durumlarda ise emeklinin kendisi ile birlikte çocuğuna da maaş bağlanma imkanı meydana gelir. Bu kapsamda yetim kalmış olan çocuklar anne veya babasından maaş alma hakkı kazanıyor. Bunlara ek olarak da eşi hayatını kaybedenlere de dul maaşı verilmektedir.

2 MAAŞ ALMA HAKKI BULUNMAKTADIR!

SGK bazı hallerde özellikle emekli kadınlara 2 maaş alma hakkı veriliyor. 2 maaş sadece emekli kadınlara değil dul ile yetimlere de verilmektedir.

KURUM FARKINDA MAAŞ ALMAK MÜMKÜN MÜ?

Emekli vatandaşın hangi sigorta kurumuna bağlı olduğu fark etmeksizin hayatını kaybeden eşten dul maaşı yani 2. maaş alınabiliyor.

EMEKLİLERE 3 FARKLI MAAŞ HAKKI DOĞMAKTADIR!

Kimi durumlarda da emekli kadınların 3 ayrı maaş alma hakkı oluyor. Bu kapsamda SSK'dan emekli olarak kendi maaşını alabiliyorken, hayatını kaybeden BAĞ-KUR emeklisi eşinin ölümü nedeniyle dul maaşı ve Emekli Sandığı emeklisi olan babasının hayatını kaybetmesinden dolayı da yetim maaşı almaya hak kazanıyor. Bu şekilde 3 maaş alma hakkı ortaya çıkmaktadır.

1 EKİM 2008 TARİHİNE DİKKAT ETMELİSİNİZ!

Eş ile ebeveynlerden birisi 1 Ekim 2008 tarihinden önce diğeri o tarihten sonra hayatını kaybetmiş ise yine 2 maaş verilebilmektedir. Ama ölümlerin ikisi de 1 Ekim 2008 tarihi sonrasında gerçekleştiyse yalnızca 1 maaş alınabilmektedir.

Fakat ölümlerin 2'si de o tarihten sonra oldu ise bile sigorta statüsünün farklı olmasından dolayı istisnai olarak memur kızı ya da memur eşi 2 maaş alabiliyor.

EV HANIMLARINA NAKDİ YARDIM BAŞVURULARI NASIL YAPILIYOR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemesinden faydalanmak isteyen ev hanımları başvurularını e-Devlet sisteminden yapılabilmektedir. E- devlet üzerinde bulunan "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" bölümündeki "Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvuru" bağlantısından yapabilirler.

Asgari ücretle rapor parası da arttı! 2023 rapor parası ne kadar oldu? 2023 rapor parası nasıl hesaplanır?

İŞKUR’dan yeni iş ilanları! İş arayanlar bu ilanları sakın kaçırmasın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön