01 / 05 / 2024

Çiftçilere 715,8 milyon liralık ödeme müjdesi! Paralar bugün hesaplara yatırılıyor! Hemen kontrol edin!

Çiftçilere 715,8 milyon liralık ödeme müjdesi! Paralar bugün hesaplara yatırılıyor! Hemen kontrol edin!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı açıklamada pancar üreticilerine 715,8 milyon liralık hasat avans ödemesi bugün yapılacağını söyledi.



Çalışmalarını sürdüren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı açıklamada toplamda 715 milyon 751 bin Türk Lirası hasat avans ödemesinin bugün pancar üreticilerinin hesaplarına aktarılacağını dile getirdi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda pancar üreticilerine yönelik ödemelerle ilgili detaylı bilgiler verdi.

Bakan İbrahim Yumaklı konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Türkşeker aracılığıyla 715 milyon 751 bin Türk Lirası hasat avans ödemelerini bugün pancar üreticilerinin hesaplarına aktardıklarını kaydederek, "Hayırlı ve bereketli olsun." dedi.

Çiftçilere 715,8 milyon liralık ödeme müjdesi! Paralar bugün hesaplara yatırılıyor! Hemen kontrol edin!

ÇİFTÇİLERE HANGİ DESTEK ÖDEMELERİ VERİLDİ?

Bakan İbrahim Yumaklı, geçtiğimiz günlerde çiftçilere ilişkin destekleme ödemeleri ile ilgili bilgiler vermişti. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Bakan Yumaklı, söz konusu açıklamasında Bireysel Sulama, Kırsal Kalkınma, Uzman Eller, Sertifikalı Tohum Üretimi projeleri kapsamında toplam 75 milyon 877 bin Türk Lirası tarımsal destekleme ödemesini çiftçilerin hesaplarına aktardıklarını söylemişti.

Yine paylaşılan bilgilere göre, Bakan Yumaklı, söz konusu ödemelerin üreticiler için hayırlı ve bereketli olmasını da temenni etmişti.

HANGİ TARIMSAL DESTEK ÖDEMELERİ HESAPLARA YATIRILDI?

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Bakan Yumaklı, geçtiğimiz günlerde X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, tek tek hangi tarımsal desteklerin ödeneceğini de açıkladı.

Çiftçilerin yüzünü güldüren söz konusu paylaşımda yer alan detaylara e göre, söz konusu tutarın 38 milyon 849 bin 346 TL'si bireysel sulama sistemleri, 19 milyon 464 bin 207 lirası kırsal kalkınma yatırımı, 12 milyon 56 bin 823 TL'si ise Uzman Eller Projesi, 5 milyon 506 bin 624 TL'si sertifikalı tohum üretimi desteklerinden oluşuyor. 


TARIMSAL GİRDİ FİYAT ENDEKSİ NE KADAR ARTTI?

Ayrıca TÜİK tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan resmi rakamlara göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE), ağustos ayında aylık bazda yüzde 6,94, yıllık bazda yüzde 41,33 yükseliş göstermişti.

Ankara'ya 3.9 milyar TL'lik dev yatırım! 4 yeni metro istasyonu geliyor, bu ilçelere resmen piyango vurdu!

Son dakika! Köprü ve otoyol zammı Ocak 2024’e ertelendi!

TOKİ'den 42 ilde büyük fırsat! Resmen açıklanan bu tarihi sakın kaçırmayın!


Geri Dön