28 / 04 / 2024

Siirt'e Millet Bahçesi müjdesi!

Siirt'e Millet Bahçesi müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Siirt'te de İbrahim Hakkı Hazretlerinin türbesi etrafına hem de şehir merkezinde 14 bin metrekarelik alana bir Millet Bahçesi projelendirdiklerini söyledi.



Siirt'teki temaslarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Siirt Belediyesi'nde düzenlenen İl Değerlendirme Toplantısına katıldı.

Siirt'e "Millet Bahçesi" müjdesi

Türkiye'de hayata geçirilen Millet Bahçeleri Projesi'yle ilgili konuşan Bakan Murat Kurum, "81 ilimizde 250 Millet Bahçesi'ni projelendirdik, bir kısmının açılışını gerçekleştirdik. Siirt'te de İbrahim Hakkı Hazretlerinin türbesi etrafına hem de şehir merkezinde 14 bin metrekarelik alana bir Millet Bahçesi projelendirdik. Finansmanı için belediyemize 5 milyon lira İller Bankasından hibe sağlıyoruz. Millet Bahçesi'ni inşallah yıl sonuna kadar ihale edeceğiz. Millet Bahçesi içerisinde bir de Millet Kıraathanesi yapacağız." dedi.

Bakan Kurum, şöyle konuştu:

"İlbank Genel Müdürlüğümüzle altyapı çalışmaları kapsamında bugüne kadar 52 projeyi tamamladık ve yatırım bedeli 409 milyon lira tutarında. Bugün de konuştuğumuz hemen hemen tüm ilçelerimizin atık, yağmur ve içme suyu taleplerine karşılık vermek suretiyle altyapı yatırımlarımız da devam ediyor. Yapmış olduğumuz projelerin önemli olanları Tillo'da kanalizasyon, içme suyu ve yağmur suyu şebekesi, Şeyh Nasrettin Konağı restorasyonu, Veysel Karani içme suyu inşaatı, yine Baykan Belediye binası inşaatı da bu kapsamda tamamlandı. Gökçebağ içme suyu projemizi de bu yıl bitmeden inşallah tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim ediyor olacağız."

 

 

Millet bahçesi projeleri 10 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön