05 / 05 / 2024

Sika ikinci fabrikasını Tarsus'ta açtı!

Sika ikinci fabrikasını Tarsus'ta açtı!

Yapı Kimyasalları sektörünün öncülerinden İsviçre merkezli Sika, Türkiye’deki ikinci üretim tesisini Mersin-Tarsus’ta açtı. Üretim tesisi, hem iç pazar, hem de başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere, yurtdışı ihtiyacına da yanıt verecek...




Yapı Kimyasalları sektörünün global öncülerinden İsviçre merkezli Sika, Türkiye’deki ikinci üretim tesisini Mersin-Tarsus’ta açtı. Üretim tesisi, hem iç pazar, hem de başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere, yurtdışı ihtiyacına da yanıt verecek. 180 bin ton üretim kapasitesine sahip fabrika, beton katkıları, seramik yapıştırıcıları, beton zemin yüzey sertleştiricileri, yapısal tamir harçları gibi toz ve likit ürünler üretecek.

Sika Türkiye Genel Müdürü ve Orta Asya Bölge Müdürü Bora Yıldırım “Sika Türkiye olarak ilk fabrikamız İstanbul’da faaliyette olup, tüm Türkiye’ye hizmet vermektedir.

Yeni fabrikamız Türkiye’nin güneyine ve Güneydoğu bölgesine hizmet vermek üzere konumlandırılmıştır. Son dönemde yaşanılan çeşitli olumsuzluklara rağmen tereddüt etmeden yeni fabrikamızı hayata geçirdik. Türkiye’nin Güney ve Güneydoğusundaki pazarın geleceğine çok inanıyoruz” dedi. 



Milliyet


Geri Dön