06 / 01 / 2025

Silva, yeni inovatif ürünlere yöneldi!

Silva, yeni inovatif ürünlere yöneldi!

Türkiye’yi mikrofiber kumaş ile tanıştıran ve network marketing sektöründe yerli sermayeye sahip ilk şirketler arasında yer alan Silva, yine inovatif ürünlere yöneldi.



Polyamid ve polyester elyafın inceltilmesi ile üretilen, çevreye duyarlı özelliğiyle dikkat çeken mikrofiber kumaşı Türkiye’de üreten Silva, hem Ar-Ge çalışmalarını hızlandırdı hem de network marketing sektöründe atağa geçti. 


Tekstil sektöründe uzun yıllar faaliyet gösteren Silva Pazarlama Yönetim Kurulu Başkanı Murat Karapıçak, tekstil sektöründe birçok ilke öncülük ediyor. Adidas, Nike, Reebok ile HM, Zara gibi ünlü markalarla çalışan Karapıçak'ın Fenerbahçe’nin formaları için kullanılan kumaşlarda, Amerika’daki bir basketbol takımının formalarında, olimpiyat sporcularının kıyafetlerinde imzası bulunuyor. 


Tekstilde dünya ölçeğinde yaşanan gelişmeleri yakından takip eden Karapıçak, yurtdışındaki fuarlara katılmaya özen gösteriyor. Karapıçak 2003 yılında Fransa’da katıldığı bir fuarda da ilk kez mikrofiber kumaş ile karşılaşıyor. O dönemde dünyada yalnızca bir kaç firmanın ürettiği ve üretim süreçleri gizli tutulan ürün hakkında araştırma yapan Karapıçak, bu kumaşı Türkiye'de üretmeye karar veriyor. “Ben her zaman Türkiye’de yapılmayan kumaşları imal etmenin planlarını yapıyordum. Mikrofiber kumaş ile bu hayalimi gerçekleştirdim” ifadelerini kullanan Karapıçak, iki yıl süren çalışmaların ardından 2005 yılında mikrofiber kumaşı üretiyor. Türkiye’de bir ilke imza attıklarını ancak insanların bu yöndeki alışkanlıklarını değiştirmenin pek de kolay olmadığını söyleyen Karapıçak, “Mikrofiber bez için iki yılda 30 ton kumaş harcadım. O dönemde, o parayla iki daire satın alabiliyordum. Ancak ürünün pazarlanması noktasında sıkıntılar vardı. Bir aile dostumuzu ziyarete gittiğimde mikrofiber bez kullandıklarını gördüm. Ürünü yurtdışından 40 euroya almışlardı. Biz ise 3 mikrofiber bezi 25 TL’ye sattık. Çevremdeki insanlar bu ürünü ilk duyduklarında ‘çok hayalperestsin, kimse temizlik bezi için bu parayı ödemez’ diyorlardı. Ancak ürünü deneyince çok memnun kaldılar. Hatta o dönemde mikrofiber ürünleriyle rafl arda yer alan uluslararası bir marka, üretime geçmemizin ardından Türkiye pazarından çıkmak zorunda kaldı” diyor. 


“Bugüne kadar 70 ton mikrofiber kumaş ürettik” 


“Bu ürünü insanlara en kolay nasıl ulaştırabileceğimizi düşünürken, kendimizi network marketing alanında bulduk” açıklamasını yapan Karapıçak, “Ve 2007'de Silva Pazarlama’yı kurduk. 25 kişi ile başladığımız faaliyetlerimizi bugün 20 bin kişi ile yürütüyoruz. İlk yıllarımızda 5 çeşit ürünümüz vardı. Gelen taleplerin ardından farklı alanlardaki ürünleri de Silva çatısı altında topladık. Böylece mikrofiber temizlik bezi, nano teknoloji ürünleri, bambu havlular, kişisel bakım ürünlerinin de yer aldığı 1800’ün üzerinde ürüne ulaştık” diyor. Bugüne kadar 70 tona yakın mikrofiber kumaş ürettiklerini açıklayan Karapıçak, üretimin tüm aşamalarını farklı yerlerdeki tesislerde yaptırdığını belirtiyor. 


"Silva olarak üyelerimize ek gelir desteği sunuyoruz" 


Danışmanlık hizmetine de değinen Karapıçak, “Danışmanlarımız ürünleri katalog fiyatından yüzde 25 daha uygun fiyata satın alıyor. Kişi bizden aldığı ürünü katalog fiyatına satarak ek gelir elde ediyor. Başka birini bu sisteme üye yapatığında onun satışları üzerinden de yüzde 10 pirim alıyor” diyor. Bu yıl danışmanların ek gelirlerini artırmak için “profesyoneller kulübü” isimli bir uygulama başlattıklarını açıklayan Karapıçak, “Bu sistemle danışmanlar için kariyer hedefl eri belirledik. Profesyoneller kulübü 7 yöneticiden oluşuyor. Ciroya göre elde edilen gelir de artıyor. Ve danışmanlar alt gruplarıyla birlikte çalışıyor” bilgisini veriyor. 


“Bu yıl 5 ülkeye ulaşmayı planlıyoruz” 


Geçen yıl yüzde 10 büyüdüklerini, bu yıl da yüzde 20 büyüme beklediklerini söyleyen Karapıçak, ülke genelinde 11 ilde satış noktalarının bulunduğunu belirtiyor. Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verdiklerini, ayrıca mikrofiber kumaşı farklı formlarda sunarak yeni ürünler geliştireceklerini vurgulayan Karapıçak,ürünlerine “helal sertifika” alacaklarını da aktarıyor. Yurtdışı çalışmaları hakkında bilgi veren Karapıçak, bu yıl 5 ülkeye açılmayı planladıklarını, özellikle Türklerin ağırlıkta olduğu ülkelere yöneleceklerini belirtiyor.


Mikrofiber için 2 yılda 30 ton kumaş harcadı


Mikrofiber kumaşın Türkiye’ye geldiği ilk yıllarda bu ürünü dünyada sayılı firma üretiyor. Hatta üretim süreçleri de gizli tutuluyor. Bu ürün ile Fransa’da bir fuarda tanışan Murat Karapıçak, mikrofiberi üretmek için yoğun bir araştırma sürecine giriyor. Bu araştırmalar iki yıl sürüyor. Karapıçak, mikrofiber kumaşı Türkiye’de üretmek için iki yılda 30 ton kumaş harcıyor. Ve 2007 yılında Türkiye’nin ilk mikrofiber kumaşını üretiyor.


Dünya


Geri Dön