27 / 04 / 2024

Simav, BİLDEF 1. Bursa Anadolu Günleri'nde tanıtılacak!

Simav, BİLDEF 1. Bursa Anadolu Günleri'nde tanıtılacak!

Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF) tarafından 16-20 Nisan 2015 günleri Bursa'da düzenlenecek olan BİLDEF 1. Bursa Anadolu Günleri'nde Simav da tanıtılacak.



"16-20 Nisan 2015 tarihleri arasında 5 gün süreli Bursa Merinos AKKM Orhangazi Salonunda, Bursa Kütahyalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin de üyesi olduğu, 32 il derneğinin ortak çatısı olan Bursa İl Dernekleri Federasyonunun (BİLDER) düzenleyeceği 1.Bursa Anadolu Günleri etkinliği için Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan ile görüşen Bursa Kütahyalılar Derneği Başkanı Beyhan Gündüz, Kütahya'mızın en güzel ilçelerinden olan ve Küçük Bursa adıyla bilinen Simav'ın dernek olarak destek verdiğimiz etkinlikte tanıtım standı açması, Simav'ın Yaren geleneğinin temsilcileri olan Sarı ve Mor Zeybekler Yareni'nin yöresel oyunlarını tanıtması bizleri de fazlasıyla sevindirecektir" dedi. 



1.Bursa Anadolu Günleri programının onlarca ilin kültür, sosyal ve ekonomik hayatlarıyla ürünlerinin buluşması, kaynaşması olarak da adlandırılabileceğini kaydeden Gündüz, "300 bin ziyaretçinin hedeflendiği etkinliğimize Bur-a Valiliği başta olmak üzere birçok il valiliğiyle birlikte Kütahya Valiliği de destek veriyor. Türkiye mozaiğinin oluşturulacağı bu müstesna buluşmada hemşerilerimizle bir arada olmak Bursa'da yaşayan tüm Kütahyalıları da sevindirecektir" şeklinde konuştu. 



Belediye Başkanı Süleyman Özkan ise makamında gerçekleşen ziyaretten son derece mutlu olduğunu belirterek, "Bilindiği gibi belediyemiz tarafından işletilen Eynal Kaplıcalarımızın en önemli müşteri potansiyeli Bursa'dan gelen konuklarımızda. Düzenlenecek olan BİLDEF 1. Bursa Anadolu Günleri'nde Simav Belediyesi Eynal Kaplıcaları olarak stant açacağız. Yöresel ürünlerimizi, kaplıcamızı ve jeotermal enerjiyle ısıtılan seralarımızda elde edilen ürünlerimizi tanıtacağız. Bunun yanında 5 gün süreli etkinliğin 19 Nisan 2015 günkü programında saat 14.00'de Yaren geleneğimizin temsilcilerinden Sarı ve Mor Zeybekler Yareni üyeleri de yöresel oyunlarımızı sergileyerek her zamanki gibi Simav'ın tanıtımına katkı sağlayacaklar" dedi. 



Gazete Efem


Geri Dön