30 / 04 / 2024

Şimdi al, bir yıl sonra yüzde 100 primli sat

Şimdi al, bir yıl sonra yüzde 100 primli sat

Fiyatların dipte olduğunu söyleyen Ofton İnşaat Eşbaşkanı İsmail Hakkı Altun, 'Şimdi konut alan, 1 yıl sonra 2 katı fiyatına satar. Bu kadar da iddialıyım' diyor



Talepteki düşüş, konut piyasasında ciddi fırsatlar doğurdu. Üst gelir grubuna, lüks konut projeleri geliştiren Ofton İnşaat'ın EşBaşkanı İsmail Hakkı Altun, şu anda sektörde olağanüstü bir dönem yaşandığına dikkat çekiyor. Fiyatların dip seviyesinde olduğunu vurgulayan Altun, bu ortamda konut yatırımı yapmanın getireceği avantajlar konusunda da oldukça iddialı konuşuyor: 'Fiyatlar o kadar cazip ki şimdi konut alan, 1 yıl sonra 2 katı fiyatına satar.' İsmail Hakkı Altun, iddiasını kendi projesiyle de destekliyor. Taksim'de Andromeda disconun yerine yapılacak olan Taksim Elysium Suit projesine geçtiğimiz günlerde start verdiklerini hatırlatan Altun, 'Bu projeyi planlarken, metrekaresini 10 bin dolar olarak düşünmüştük. Krizle birlikte bu rakamı 5-6 bin dolara kadar çektik' diye anlatıyor.

NAKİTTE OLAN BEKLEMESİN
İsmail Hakkı Altun'a göre nakdi olan yatırımcı için şimdi ideal zaman. Ancak, Altun, banka kredisi ile ev almayı planlayanlara seçim sonrasını beklemelerini öneriyor. Mart sonunda yapılacak seçimlerden sonra banka kredilerinin bir miktar düşmesini beklediğini ifade eden Altun, seçimin sektör için de kilit zaman konumunda olduğunu belirtiyor. Sonuç ne olursa olsun, seçimlerden sonra konut piyasasının hareketlenmesini beklediğini sözlerine ekliyor.

Referanslara DİKKAT!
İsmail Hakkı Altun, konut almayı planlayan yatırımcılara, mutlaka projenin sahibi olan firmayı araştırmalarını öneriyor. Firmanın bugüne kadar yaptığı işlerin ve referanslarının iyi araştırılması gerektiğine dikkat çeken Altun, 'Riskli bir dönemdeyiz. Firma, projeye başlar ama vaat ettiği tarihte bitirir mi belli olmaz' diye konuşuyor.

'Çivi çiviyi söker, yatırıma devam'
Kriz ortamında yatırımları durdurup, geri çekilmediklerini, aksine 'çivi çiviyi söker' deyip, krizin göbeğinde 3 yeni proje geliştirdiklerini anlatan Altun, 'Biz piyasanın önünü açmak, kriz psikolojisini yıkmak için çalışmaya devam ediyoruz' diyor. Taksim Elysium Suit projesinin dışında yine Taksim'de, bir ay içinde kamuoyuna duyurulacak 60 rezidanslık yeni bir projeleri bulunduğunu ifade eden Altun, Taksim'deki projelerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Fiyatı 44 bin liraya çektik 20 günde 500 daire satarız
Orta ve alt gelir gruplarına geliştirdikleri projelerle tanınan FİYAPI, yeni konut projesi Fİ-YAKA Beylikdüzü'nü tanıttı. Daire fiyatlarının 44 bin liradan başladığı proje 14 Mart itibarıyla satışa sunulacak. Toplam bin 591 konut ve 30 dükkandan oluşan projede sadece ilk 500 daire çıkış fiyatlarından satılacak.

1+1 ve 2+1 olmak üzere 4 tipte dairenin bulunduğu Fİ-YAKA Beylikdüzü'nde, 54 ve 60 metrekarelik 1+1 dairelerin fiyatları 44-49 bin ila 54-59 bin lira arasında, 110 metrekarelik 2+1 dairelerin fiyatları ise 79-89 bin lira arasında değişiyor. Projede ayrıca açık ve kapalı otopark, çok amaçlı sosyal tesis, spor alanları, fitness center, sauna, Türk Hamamı, çocuk parkı, kreş ve güvenlik gibi imkanlar da bulunuyor.

DAHA AŞAĞISI YOK
Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, arazileri uygun şartlarda almaları, inşaat maliyetlerinin düşmesi ve kar marjlarını düşük tutmaları sayesinde fiyatları bu kadar indirebildiklerini belirtiyor. 'Çok açık söylüyorum konut fiyatları şu anda dipte... Bu fiyatların daha aşağısı yok...' diyen İnan, kampanya dahilinde satacakları 500 daireyi 1 Nisan'a kadar bitireceklerini düşünüyor. İnan ilk 500 daireden sonra fiyatlara yüzde 20 zam yapacaklarını sözlerine ekliyor.
FİYAPI'nın yeni projeleri ile ilgili de bilgi veren İnan, 'Bundan sonraki ilk projemiz, Antalya'da FİYAKA Lara olacak. 94 dubleks villadan oluşan projenin fiyatları 99 bin ila 199 bin lira arasında olacak. Yine yakın zamanda FİYAKA Gebze Projesini tanıtacağız. Bu proje de Gebze'de 500 daireden oluşacak' dedi.

4 bin peşin, 440 lira taksit
Fiyapı Finansman ile müşterilerine kefilsiz uygun ödeme koşulları sunduklarını anlatan İnan, şöyle devam ediyor: 30 ayda tamamı teslim olacak projede 44 bin liralık 1+1 dairemizi 4 bin lira peşin, 440 lira aylık taksitle, 79 bin lira olan 2+1 dairemizi ise 9 bin lira peşin, 770 lira taksitle satışa sunuyoruz. Uyguladığımız vade farkı da yüzde 1,69... Ancak, bizim uyguladığımız 1,69 faiz oranı, bankaların 1,49 faiz oranıyla aynı oluyor. Çünkü, bizde dosya veya ekspertiz masrafı gibi masraflar yok... FİYAKA Tuzla Projemizin 5 günde satılması da bizim doğru bir iş yaptığımızın göstergesidir.'

Akşam

Geri Dön