29 / 04 / 2024

Yılport Holding, Portekizli Tertir şirketinin yüzde 100 hissesini aldı!

Yılport Holding, Portekizli Tertir şirketinin yüzde 100 hissesini aldı!

Yılport Holding, Portekizli Tertir’i şirketini satın aldı. Böylece, Tertir’a bağlı, dünyanın farklı ülkelerindeki 10 uluslararası terminal de Türklere geçti. 18 Şubat’ta Portekizli limancılık şirketi Tertir’in yüzde 100 hissesini satın aldı.



Bu satın alma sonrası, Tertir’e ait 10 uluslararası terminal, Yılport'a geçti. 300 milyon euro bedelle hayata geçirilen satın alma, bir Türk şirketinin Portekiz’deki en büyük yatırımı olmuş oldu. 

Portekiz’de 7 terminal, İspanya’da 2 terminal ve Peru’da 1 terminalden oluşan Tertir portföyünde toplam 10 liman var. Portföydeki 8 konteyner terminali, toplamda yıllık 2,7 milyon TEU elleçleme kapasitesine sahip. Bu satın alma, liman işletme imtiyazlarına ek olarak lojistik şirketi Tansitex’i de içeriyor. 

Yılport Holding’in halihazırda sahibi olduğu 10 konteyner terminali Türkiye, İsveç, Norveç ve Malta’da faaliyet gösteriyor. Avrupa ve Latin Amerika'da 7 ülkede 20 küresel işletme Yılport Holding’in kontrolünde bulunuyor.


Sıradaki Puerto Bolivar


Yıldırım Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Yüksel Yıldırım "Global olarak 7 ülkede toplam terminal sayımız 20’ye ulaşacak. Ekvador’da Puerto Bolívar’ın satışını da bu yılın ilk yarısında bitirmeyi hedefliyoruz" dedi. 


Akşam


Haber Star'da şu şekilde yer aldı;


Rekabet Kurumu, Polinas Plastik AŞ’deki Abdul Wahab Mahmouod Jassim Al Bunnia’ya ait hisselerin Yıldız Holding tarafından devralınması işlemine izin verildiğini duyurdu.


Rekabet Kurumu (RK), Yıldız Holding’in, Polinas Plastik AŞ’deki Abdul Wahab Mahmouod Jassim Al Bunnia’ya ait hisselerin devralma işlemine onay verildiğini açıkladı. RK’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Polinas Plastik Sanayii ve Ticareti A.Ş.’deki Abdul Wahab Mahmouod Jassim Al Bunnia’ya ait hisslerin Yıldız Holding A.Ş. tarafından devralınması işlemine izin verildi" denildi.



Star


Geri Dön