27 / 04 / 2024

Axa Sigorta, Groupama Sigorta ve Groupama Hayat hisselerinin yüzde 100’ünü satın aldı

Axa Sigorta, Groupama Sigorta ve Groupama Hayat hisselerinin yüzde 100’ünü satın aldı

2023 yılının başında Groupama Sigorta ve Groupama Hayat hisselerinin yüzde 100’ünü satın alma sürecini başlatan Axa Sigorta, gerekli yasal onayların alındığını ve hisse devir işleminin tamamlandığını duyurdu.



Axa Sigorta, Groupama’nın Türkiye’deki operasyonlarının yüzde 100’ünü satın aldı. Bu yılın başında satın alma sürecini başlatan Axa, yasal onaylarının ardından hisse devrinin tamamlandığını açıkladı. Böylece Axa, Groupama Sigorta A.Ş. ve Groupama Hayat A.Ş.’nin hisselerini elinde bulunduran Groupama Investment Bosphorus Holding A.Ş.’nin hisselerinin yüzde 100’ünü satın alma sürecini tamamlamış oldu.

Axa Sigorta, Groupama Sigorta ve Groupama Hayat hisselerinin yüzde 100’ünü satın aldı

Axa Türkiye, geçen yıl sonu itibarıyla sigorta pazarında yüzde 6,5 paya sahip bulunuyor. Geçen yıl yüzde 124,5 oranında büyüyen ve 13,3 milyar liralık prim üreten ve 2,4 milyar liralık fon büyüklüğüne sahip olan şirket, sektörün önde gelen oyuncularından birisi. Axa Türkiye, Türkiye genelinde 2 bin 800’den fazla acenteye ve 800’ün üzerinde çalışana sahip bulunuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön