02 / 05 / 2024

MNG Kargo'nun hisselerinin tamamı yabancı bir şirkete satıldı!

MNG Kargo'nun hisselerinin tamamı yabancı bir şirkete satıldı!

2003 yılında kurulan MNG Kargo'nun 27 aktarma merkezi ve 800'ü aşan şubesi bulunuyor; yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlayan şirketin hisselerinin yüzde 100’ünün satışı için anlaşma imzalandı.



Amerikan merkezli, Alman lojistik şirketi DHL Group ve MNG Kargo'nun ortaklaşa yaptığı açıklamada anlaşmanın Türkiye'nin hızla büyüyen e-ticaret ve kargo sektörlerine yeni bir ivme kazandıracağı ifade edildi.

Dunya.com’da yer alan habere göre gerçekleşen satış anlaşmasıyla DHL Group'un uluslararası lojistik tecrübesi ve geniş küresel ağından faydalanacak olan MNG Kargo, DHL e-ticaret biriminin bir parçası olarak, DHL e-ticaret Avrupa kargo teslimatı ağını tamamlamış olacak.

MNG KARGO İŞ PORTFÖYÜMÜZÜ TAMAMLAYACAK

DHL Group Üst Yöneticisi (CEO) Tobias Meyer, anlaşmayla ilgili olarak, "Sürdürülebilirlik, küreselleşme ve dijitalleşmeyle birlikte, e-ticareti lojistikte bir mega trend olarak tanımladık ve 2025 DHL Grup Stratejisi'nde odaklandığımız bir alan oldu. e-ticaret, lojistik sektörü ve kargo hacimleri için büyümenin en önemli faktörlerinden biri olarak yerini koruyor. Bu nedenle organik ve inorganik büyüme stratejileri ile e-ticaret sektöründeki ayak izimizi genişletmek için sürekli çaba sarf ediyoruz. MNG Kargo, bizim iş portföyümüzü tamamlayarak, bu sektördeki kurulu ağımızı daha da genişletmemize imkan sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

LOJİSTİKTE MERKEZ ÜLKE: TÜRKİYE

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Türkiye'nin; stratejik konumu, büyüyen ekonomisi, yetkin iş gücü ve kurulu ulaşım altyapısı ile lojistik sektöründe bölgesel bir merkez haline geldiğini söyledi. Dağlıoğlu, şöyle konuştu: "Ülkemizdeki kargo hacmi, e-ticarette yakalanan çift haneli büyüme ile sürekli olarak artış göstermektedir. Sektörün global ölçekte en önemli oyuncularından biri olan DHL'nin Cumhuriyetimizin 100. yılında gerçekleştirdiği bu satın alma, ülkemizin potansiyeline olan inancını ve artan yatırım iştahını da ortaya koymaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin yatırım ortamının geliştirilmesi ve uluslararası doğrudan yatırımların artırılması en önemli hedeflerimizden biridir." 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön