08 / 05 / 2024

Axa Sigorta, Groupama Sigorta ve Groupama Hayat hisselerinin yüzde 100’ünü satın aldı

Axa Sigorta, Groupama Sigorta ve Groupama Hayat hisselerinin yüzde 100’ünü satın aldı

2023 yılının başında Groupama Sigorta ve Groupama Hayat hisselerinin yüzde 100’ünü satın alma sürecini başlatan Axa Sigorta, gerekli yasal onayların alındığını ve hisse devir işleminin tamamlandığını duyurdu.



SEKTÖRE YÖN VERİYORUZ

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Axa Sigorta CEO’su Yavuz Ölken de Groupama Sigorta ve Groupama Hayat hisselerinin yüzde 100’ünün satın alınmasına önemini dile getirdi. Axa Sigorta CEO’su Yavuz Ölken, güçlü finansal yapıları, yaratıcı çözümleri, müşteri-acente-çalışan denklemine odaklı ve veri temelli iş anlayışları ile bugüne kadar Türkiye sigortacılık sektörüne yön veren bir şirket olduklarının altını çizdi.

Bu tutkularının Axa grubu tarafından hep takdir edildiğini kaydeden Axa Sigorta CEO’su Yavuz Ölken, Groupama’nın Türkiye’deki operasyonlarını satın alma sürecinin grubun Türkiye’ye olan güvenini gösteren bir hamle olduğunun da altını çizdi. Satın alma işleminin aynı zamanda ‘Sürdürülebilir Gelişim ve Büyüme’ olarak adlandırdıkları 2023 yılı stratejilerini de destekleyen bir adım olduklarını kaydeden Axa Sigorta CEO’su Yavuz Ölken, bu gelişmeyi 130 yılı aşkın köklü geçmişlerinden aldıkları güç ve ülkemizdeki fırsatları iyi yönetiyor olmalarının bir karşılığı olarak değerlendirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön